Percheziții la un bărbat care organiza lupte între câini și făcea intervenții chirurgicale animalelor

Data:

Percheziții la un bărbat care organiza lupte între câini și făcea intervenții chirurgicale animalelor efectuate de către poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Mureş.

Aceștia au efectuat, sâmbătă, două percheziţii domiciliare într-un dosar penal care vizează organizarea de lupte de câini şi pregătirea animalelor pentru astfel de lupte.

„La data de 20 ianuarie 2024, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Mureş au pus în executare, în judeţul Mureş, două mandate de percheziţie domiciliară într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de organizarea de lupte între câini, de a-i pregăti în acest scop, precum şi de a participa cu câini la astfel de lupte şi intervenţii chirurgicale neautorizate (cupare de urechi).

Citește și: Trafic de persoane: victimele și-au retras declarațiile, dar judecătorii au dat condamnări pe declarațiile iniţiale

Lupte între câini și animale mutilate

„Poliţiştii au aplicat, faţă de proprietarul exemplarelor canine, patru sancţiuni contravenţionale, conform OUG nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinelui fără stăpân şi Legii 205 din 2004 privind protecţia animalelor, în valoare de 8.000 de lei.

În urma percheziţiilor, a fost identificat un exemplar canin având urechile cupate, faţă de acesta fiind emis ordin de plasare în adăpost, întrucât a fost folosit la lupte cu câini”, a arătat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, într-un comunicat de presă.Poliţiştii au precizat că au fost ridicate mai multe înscrisuri şi un telefon mobil pentru continuarea cercetărilor.

Totodată, a mai fost emis un ordin de plasare în adăpost pentru un alt exemplar canin nemicrocipat, nesterilizat, ţinut în condiţii necorespunzătoare”, a precizat IPJ Mureş.

Articolul integral în Monitorul de Cluj!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
6 COMENTARII
  1. Legea privind luptele între câini și deținerea câinilor pt.lupta,este prea blândă.Ce este de plâns situația cățeilor și plasarea lor în adăposturi.Plasând cățelul (învățat să atace alti căței)alaturi de alti câini este cel mai înfricoșător.O să atace cățeii cuminți din adăpost.Ar trebui plasat unui dresor și resetat.FACETI LEGILE MAI DRASTICE SI ELIMINAȚI AVERTISMENTUL SAU AMENZILE…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Uber și Bolt versus taxi. Ce alimentează conflictul  | Ziarul de Iași

Concurența dintre firmele de taxi tradiționale și serviciile de...

Cum va fi amenajată Piața Consiliul Europei din Alba Iulia | Alba24

Cum va fi amenajată Piața Consiliul Europei din Alba...