6 motive pentru care nu poți cumpăra un bilet de 3 lei într-un tramvai nou, de 2 milioane de euro

Data:

De mai bine de un an s-au tras semnale publice despre faptul că aparatele POS din tramvaiele noi nu sunt funcționale, iar directorii CTP și primarul Face-Tot nu au mișcat un deget. Zilnic, mii de ieșeni nu pot bifa călătoriile cu cardul, iar CTP înregistrează pierderi imense.

Dar directorului Cristian Stoica și primarului nu le pasă.Iașul cu tramvaie de 60 milioane de euro, luate din banii europeni, se face de râs: dacă vin străinii să achite cu cardul, nu o pot face și vor povesti tuturor ce înapoiată țară este România.

Problema tehnică provoacă un stres inutil și călătorilor ieșeni, care nu știu cum să plătească totuși călătoria, pentru că în stații nu mai există case de bilete. Suntem în orașul în care un banal sistem de validare a biletelor e un teritoriu încă necucerit. Experiment REPORTER dDE IAȘI, întins pe durata mai multor luni: în circa 50% dintre călătorii, nu poți să îți cumperi un bilet, cu cardul, la aparatele POS din tramvaiele PESA sau Bozanskaya.

De situație știu și controlorii care nu-i amendează pe cei care invocă acest pretext când sunt întrebați de tichet. Un tramvai nou a costat 2-2,2 milioane de euro, fonduri europene. Paradoxal, sistemul de plată cu cardul funcționează mult mai bine în tramvaiele vechi.

Ești la mâna controlorilor

Încercarea de a achiziționa un bilet prin sistemul de plată cu cardul POS în tramvaiele nou-achiziționate pentru călătorii din Iași reprezintă o corvoadă și un factor de stres. Un jurnalist REPORTER a urmărit „funcționarea” acestui sustem pe durata mai multor luni și a constatat că, în circa jumătate din cazuri, nu este posibil să cumperi un tichet, în ciuda tuturor eforturilor și a bunei-credințe.

Deseori, persoanele cu carduri în mână fac du-te vino de la un aparat la celălalt aparat în tentativa de a fi corecți, schimbând impresii. „Nu merge / Din nou? / Nici celălalt nu funcționează.”

Ancheta completă, pe Reporter de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul din Botoșani rămâne sub control judiciar | Monitorul de Botoșani

Cosmin Andrei, primarul din Botoșani, rămâne sub control judiciar....

S-a deschis fabrica de filtre din Balș. Investiție germană de 8 milioane de euro | Reporter 24

S-a deschis fabrica de filtre din Balș, județul Olt....

Licitația pentru un lot al Autostrăzii Transilvania, deblocată după trei ani de tergiversări | Monitorul de Cluj

Licitația pentru un lot al Autostrăzii Transilvania, segmentul dintre...