Trump s-a întâlnit cu Viktor Orban, Biden – îngrijorat

Data:

Trump s-a întâlnit cu Viktor Orban, timp de aproximativ o oră vineri seara, la complexul Mar-a-Lago al fostului preşedinte american, au declarat pentru CNN surse familiare cu acest subiect.

Ulterior, Trump l-a dus pe autocratul european la un concert al unei trupe tribut care a făcut parte dintr-un eveniment „doar pentru membri” la club.

Una dintre sursele citate a descris întâlnirea ca fiind una „socială”, fără o agendă, în timp ce o altă sursă a spus că a fost o întâlnire „prietenoasă”, potrivit Yahoo News.

Trump, potrivit unui comunicat de presă al campaniei sale, s-a întâlnit cu Orban „pentru a discuta o gamă largă de probleme care afectează Ungaria şi Statele Unite, inclusiv importanţa primordială a unor frontiere puternice şi sigure pentru a proteja suveranitatea fiecărei naţiuni”.

Citește și Șefa Psihiatriei de la Spitalul Piteşti, reţinută de procurori pentru 147 de șpăgi în patru luni

Trump s-a întâlnit cu Viktor Orban. Ce au discutat

Întâlnirea subliniază trecutul lui Trump de a se apropia de oameni puternici la nivel mondial – uneori în detrimentul aliaţilor mai tradiţionali ai SUA.

Un oficial al administraţiei de la Casa Albă a confirmat pentru CNN că nu i-a adresat o invitaţie liderului ungar să se întâlnească cu preşedintele Joe Biden, iar acesta nu a solicitat o întâlnire la Casa Albă în timpul călătoriei sale în SUA din această săptămână.

Biden a sugerat vineri că întâlnirea dintre premierul ungar şi Trump, prezumtivul candidat prezidenţial republican, este îngrijorătoare.

Întrebat dacă a fost îngrijorat de discuţiile de la Mar-a-Lago, Biden a spus: „Dacă eu nu sunt, voi ar trebui să fiţi” – sugerând că era firesc să fie alarmat de întâlnirea dintre Orban şi Trump.

Populismul de extremă dreapta al lui Orban, retorica acerbă împotriva imigraţiei, naţionalismul creştin şi ostilitatea faţă de drepturile LGBTQ l-au transformat într-un model ideologic popular pentru adepţii lui Trump, care susţin „Make America Great Again”.

În trecut, Orban a luat cuvântul la Conferinţa de acţiune politică conservatoare (CPAC) – o adunare anuală a forţelor pro-Trump -, iar luna viitoare Ungaria va găzdui o altă ediţie a conferinţelor CPAC din străinătate.

Administraţia Biden a refuzat în cea mai mare parte să comenteze întâlnirile lui Orban cu Trump, dar preşedintele a vorbit despre această vizită în timpul declaraţiilor făcute vineri seara în Pennsylvania, un câmp de luptă crucial pentru 2024.

Mai multe citiți în The Epochtimes Romania.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Ce așteptări aveți de la PRESShub? Haideți să ne cunoaștem mai bine

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un europarlamentar german a fost atacat în timpul campaniei electorale. A ajuns la spital

Un europarlamentar german a fost atacat și a fost...

Super-dronele care vor ajunge în Ucraina din SUA | Aktual24

Super-dronele care vor ajunge în Ucraina din SUA sunt...

Măsură radicală: Marea Britanie deportează imigranții ilegali în Rwanda

Marea Britanie deportează imigranții, indiferent de originea aceastora, în...

Chipul unei femei de Neanderthal, reconstiuit de savanți | Aktual24

Chipul unei femei de Neanderthal, reconstituit de savanți, pe...