Franța construiește o alianță de țări pentru trimiterea de trupe în Ucraina | Aktual24

Data:

Franța construiește o alianță de țări deschise la o eventuală trimitere de trupe occidentale în Ucraina dar, în același timp, se adâncește conflictul cu Berlinul, care este tot mai prudent, relatează Politico.

Ministrul francez de externe Stephane Sejourne s-a aflat vineri în Lituania, unde s-a întâlnit cu omologii săi baltici și ucraineni pentru a susține ideea că trupele străine ar putea ajunge să ajute Ucraina în domenii precum deminarea.

„Nu este treaba Rusiei să ne spună cum ar trebui să ajutăm Ucraina în următoarele luni sau ani”, a declarat Sejourne în cadrul unei reuniuni prezidate de ministrul lituanian de externe, Gabrielius Landsbergis, și la care a participat omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba.

Citește și: România și statele din regiune colaborează cu Rusia la Marea Neagră. De ce nu este exclusă Federația Rusă din OCEMN

„Nu este treaba Rusiei să organizeze modul în care ne desfășuram acțiunile sau să stabilească linii roșii. Așa că decidem între noi”, a mai spus el.

Întâlnirea are loc în contextul în care Ucraina suferă de o lipsă de muniție de artilerie care face dificila domolirea furiei atacurilor rusești.

„Ucraina nu ne-a cerut să trimitem trupe. Ucraina ne cere să trimitem muniție în acest moment”, a declarat ministrul francez. „Nu excludem nimic pentru lunile următoare”, a mai spus el.

„Nu poate exista niciun ‘dar’. Trebuie să trasăm linii roșii pentru Rusia, nu pentru noi înșine. Nu poate fi exclusă nicio formă de sprijin pentru Ucraina. Trebuie să continuam să sprijinim Ucraina acolo unde este cel mai necesar”, a spus el.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: Cum îți ajuți copilul să înțeleagă matematica. Un exercițiu practic
Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Statul Major al Armatei Ucrainene / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Întâlnirea Vladimir Putin – Xi Jinping. Reacția partenerilor economici

Întâlnirea Vladimir Putin - Xi Jinping. Reacția partenerilor economici...

Atacul asupra aerodromului Belbek din Crimeea. Imagini din satelit | Aktual24

Atacul asupra aerodromului Belbek din Crimeea. Imagini din satelit...

CRINK sau noua „axă totalitară”, un pericol la adresa drepturilor omului

CRINK sau noua „axă totalitară", un pericol la adresa...

Rezerve importante de petrol și gaze, descoperite de Rusia în Antarctica Britanică. Ce conflicte se întrevăd | Aktual 24

Rusia a descoperit vaste rezerve de petrol și gaze în Antarctica, în mare parte în zone revendicate de Marea Britanie, anunță The Telegraph. Rușii urmează să aducă platforme de foraj...