„Tunar” iertat: Cum l-au scăpat de închisoare procurorii DIICOT Oradea pe un celebru constructor evazionist

Data:

Tribunalul Bihor este chemat să se pronunţe în aceste zile asupra unui acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de DIICOT Oradea cu Dorinel Edu, un controversat antreprenor în domeniul hidroconstrucţiilor şi, în acelaşi timp, evazionist notoriu, judecat în două dosare pentru fraude de milioane de lei în dauna bugetului public. 

Pactul, pe care procurorii se codesc să-l facă public, este de-a dreptul scandalos, după cum a descoperit BIHOREANUL, fiind întocmit pe lângă lege şi astfel încât să-i priască doar afaceristului, în timp ce statul rămâne cu o pagubă imensă, de peste 28 milioane lei…

Cum să furi de la stat

Patron al mai multor firme de construcţii, abonat de decenii la contracte publice, în special în domeniul hidroconstrucţiilor, Dorinel Edu a fost de-a lungul vremii protagonistul a numeroase anchete din pricina perseverenţei şi ingeniozităţii cu care fenta plata dărilor către stat. BIHOREANUL a dezvăluit recent că, în 2015, de pildă, a reuşit o performanţă greu de egalat, pentru care pe 2 aprilie a.c. a şi fost trimis în judecată: într-o singură lună a tras un „tun” de peste 1,2 milioane de lei înregistrând achiziţii fictive de materiale de construcţii de la o firmă fantomă din Iaşi, deţinută de un analfabet fără o zi de şcoală, anchetat şi condamnat deja în alte cauze, ca „furnizor” de facturi fictive.

Citește articolul integral în Bihoreanul

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Adolescentă de 16 ani ucisă după ce iubitul ei s-a urcat beat la volan

Adolescentă de 16 ani ucisă după ce iubitul ei...

SRI face recrutări la Universitatea din Oradea

SRI face recrutări la Universitatea din Oradea. Studenții Universității...