Ucraina și Rusia au fost aproape să semneze un acord de pace la câteva săptămâni după începerea războiului | Aktual24

Data:

Publicația germană Die Welt scrie că un acord de pace ar fi putut fi semnat la câteva săptămâni după începerea invaziei Rusiei în Ucraina. Condițiile pentru a pune capăt războiului atunci au fost precizate într-un proiect de acord de 17 pagini pe care părțile l-au convenit la 15 aprilie 2022.

Rusia a cerut neutralitate din partea Ucrainei și o limitare a numărului de trupe, arme, echipamente și avioane. Teritoriile ocupate atunci urmau să rămână în proprietatea Rusiei. Die Welt a precizat că imediat după începerea războiului de amploare, părțile rusă și ucraineană au început negocierile pentru a pune capăt acțiunilor de luptă. Moscova a încercat să forțeze Kievul să se predea la masa negocierilor.

Citește și: Centrala nucleară de la Cernobîl: 38 de ani de la accident și 2 ani de la ocupare

În acest tratat, Ucraina s-a angajat să mențină „neutralitatea permanentă”. Prin aceasta, Kievul renunță la orice apartenență la alianțe militare. Astfel, aderarea țării la NATO ar fi fost exclusă. Ucraina a fost de acord să nu „primească, să producă sau să achiziționeze” niciodată arme nucleare, să nu permită intrarea în țară a armelor și trupelor străine și să nu acorde acces la infrastructura sa militară, inclusiv la aerodromuri și porturi maritime, niciunei alte țări.

În plus, Kievul trebuia să se abțină de la efectuarea de exerciții militare cu participare străină și de la participarea la orice conflict militar. Potrivit articolului 3 din document, nimic nu împiedica în mod explicit Kievul să devină membru al UE.

Ca răspuns, Rusia a promis că nu va mai ataca Ucraina. Pentru a oferi Kievului această asigurare, Moscova a fost de acord ca toți cei cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU, care sunt Statele Unite, Marea Britanie, Franța, China și Rusia, să ofere Ucrainei garanții de securitate cuprinzătoare.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: O judecătoare a amânat 44 de procese într-o zi pe „marja de apreciere recunoscută statelor”. Anchetată de Inspecția Judiciară

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Statul Major al Armatei Ucrainene / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Inflația în Argentina a scăzut de la 300% la doar 11% în doar câteva luni | Aktual24

Inflația în Argentina a scăzut de la 300% la...

Șeful contraspionajului polonez avertizează asupra unei potențiale invazii rusești | Aktual24

Șeful contraspionajului polonez avertizează asupra unei potențiale invazii rusești...

Vizita strategică a președintelui Xi Jinping în Serbia | Curierul Național

Vizita „strategică” a președintelui Xi Jinping în Serbia. Liderul...

Dispozitiv de ascultare găsit la ședința cu premierul Tusk | Aktual24

Dispozitiv de ascultare găsit la ședința la care urma...