O judecătoare a amânat 44 de procese într-o zi pe „marja de apreciere recunoscută statelor”. Anchetată de Inspecția Judiciară

Data:

O judecătoare a amânat 44 de procese într-o zi pe „marja de apreciere recunoscută statelor”.

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât sesizarea Inspecției Judiciare în vederea efectuării de verificări cu privire la o judecătoare din Iași care a amânat 44 de dosare într-o zi după ce a invocat „standardul transparenţei instituit de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului (…), marja de apreciere recunoscută statelor”.

Citește și: Averea impresionantă a lui Gheorghe Piperea, avocatul trimis de AUR în Parlamentul European

Pe 15 aprilie judecătoarea Iuliana Garabet de la Judecătoria Iași a amânat câte o jumătate de an toate cele 44 de dosare pe care le avea pe lista ședinței invocând un motiv bizar: „Având în vedere standardul transparenţei instituit de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului proclamată de Adunarea Generală A Naţiunilor Unite la 10.12.1948, Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, marja de apreciere recunoscută statelor, instanţa apreciază cauza în stare de amânare’’, a fost soluția dată de judecătoare în toate dosarele pe care le avea de judecat în ziua respectivă, potrivit publicației Dezvaluirea.ro

Potrivit sursei citate, nu este pentru prima dată când judecătoarea Garabet procedează astfel.

Citește și: Hărțuirea jurnaliștilor români, criticată de Departamentul de Stat al SUA. Cazul Boroș-PRESShub

O judecătoare a amânat 44 de procese într-o zi. Răspunsul Judecătoriei Iași

Publicația amintită a cerut un punct de vedere conducerii Judecătoriei Iași. Răspunsul instituției a fost în același registru.

„În esență, doamna judecător a invocat principii legale și norme internaționale care vizează asigurarea transparenței și drepturilor fundamentale ale părților implicate în procesul judiciar, care ar putea include nevoia de a acorda suficient timp părților pentru a se pregăti adecvat și pentru a formula precizări în legătură cu aspectele relevante ale dosarului în cauză’’, a transmis instituția către publicația amintită.

Ultimul examen psihologic al judecătoarei Garabet a avut loc în urmă cu un deceniu, când a intrat în magistratură.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cine sunt primarii care au atras finanțări-record din PNRR

Primarii USR au profitat din plin de fondurile europene...

Procurorul Onea se întoarce la DNA

Instanța supremă a anulat ordinul fostului procuror șef al...