Ucrainenii l-au eliberat și pe „Adik”, câinele eroilor de la Azovstal, după ce rușii l-au făcut cadou lui Ramzan Kadîrov (video)

Data:

Ucraina a anunțat că a obținut și eliberarea lui Adik, câinele eroilor de la uzina Azovstal, din captivitatea rusească după ce acesta fusese făcut cadou liderului cecen Ramzan Kadîrov după căderea orașului Mariupol în luna mai.

Anunțul a fost făcut sâmbătă de Anton Gherașenko, unul dintre consilierii ministrului ucrainean de Interne Denis Monastîrski. Gherașenko a fost unul dintre cei care în luna iunie a relatat pe baza imaginilor apărute în mass-media rusă că forțele de ocupație i l-au făcut cadou pe Adik, un pit bull terrier american, lui Kadîrov după predarea ultimilor luptători ucraineni din uzina Azovstal.

Oficialul ucrainean nota în iunie că Adik a fost recunoscut de rudele unuia dintre militarii ucraineni care încă se aflau în captivitate în momentul respectiv.

Ucraina a anunțat sâmbătă că a făcut un nou schimb de prizonieri cu Rusia, șeful cancelariei prezidențiale de la Kiev, Andrii Iermak, precizând într-un comunicat distribuit pe Telegram că 140 de soldaţi s-au întors acasă.

TASS, una dintre agențiile de presă ale statului rus, a anunțat la rândul ei că armata rusă şi-a recuperat 82 de combatanţi. Video, pe Hotnews.ro.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Republica Moldova și UE semnează un pact de securitate. Reacția Rusiei

Republica Moldova și UE semnează un pact de securitate....

Ce ar însemna pentru NATO revenirea lui Trump la Casa Albă | Curierul Național

Ce ar însemna pentru NATO revenirea lui Trump la...

Exodul masiv al tinerilor și consecințele asupra economiei. Exemplul portughez | Aktual24

Exodul masiv al tinerilor și consecințele asupra economiei. Exemplul...

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din Ucraina | Info sud-est

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din...