Ultimul proces al lui Netejoru cu Laura Kovesi, câștigat de șefa Parchetului European

Data:

Un complet de cinci judecători de la instanța supremă a respins, ca nefondat, recursul declarat de Inspecția Judiciară în ultimul dosar al fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Respinge recursul declarat de Inspecţia Judiciară împotriva încheierii din 24 noiembrie 2021 şi a hotărârii nr. 14P din 8 decembrie 2021 pronunţate de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori în materie disciplinară, în dosarul nr. 1/P/2018, ca nefondat. Definitivă”, se arată în minuta instanței.

Astfel, Laura Kovesi nu mai este cercetată disciplinar ca urmare a acțiunilor deschise de fostul șef al Inspecției Judiciare, judecătorul pensionat Lucian Netejoru.

Citește și: Autoturismul personal devine istorie. O transformare radicală la nivel mondial

Cercetată disciplinar de 44 de ori

Actual procuror-șef european, Kovesi a câștigat 44 de verificări disciplinare, toate declanșate împotriva ei, de când a fost demisă din fruntea DNA.

În acest ultim proces, inspectorii lui Netejoru au acuzat-o pe Kovesi că ar fi desemnat, ca membru al unei echipei de control, un magistrat aflat într-o stare de incompatibilitate, precum și de inserarea într-un comunicat de presă a unor pasaje din înregistrările unor discuţii purtate la sediul DNA Ploieşti.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related