Un consilier local USR ridică un imobil cu 9 etaje într-o zonă cu maximum două niveluri

Data:

Un consilier local al USR din Iași vrea să dea lovitura cu o afacere imobiliară. Iulian Hușanu propune o clădire-mixtă cu 9 etaje într-o zonă unde sunt permise, prin planul general, construcții cu 1 sau 2 etaje.

 Din Planul Urbanistic Zonal (PUZ), consultat de „Ziarul de Iași”, nu rezultă în mod precis destinația finală a imobilului, fiind vehiculate mai multe funcțiuni. Printre utilizări apar și „locuințe de serviciu” – de regulă, investitorii imobiliari apelează la o astfel de tactică pentru a amenaja apartamente.

Proiectul este propus de firma care aparține consilierului USR Iulian Hușanu. Culmea, deși se află la mai puțin de 200 metri de una dintre cele mai problematice intersecții din oraș, în proiectul de PUZ se precizează că nu există „intersecții conflictuale” și, colac peste pupăză, traficul este redus! Accesul auto la imobil este propus printr-o stradă laterală, dar traficul va fi descărcat pe șos. Bucium.

Contactat, Hușanu spune că imobilul lui va fi „un exemplu” pentru viitorul șoselei Bucium, arteră care, în opinia acestuia, trebuie ridicată la rangul de bulevard și să evolueze „de la ruralul” cu care ieșenii s-au obișnuit.

În 2021, Hușanu a demisionat din Consiliul Local (CL) după ce ZDI a dezvăluit afacerile firmei sale cu statul, dar a revenit ulterior asupra deciziei.

Citește și: Uniunea Europeană produce peste 2,5 miliarde de tone de deșeuri anual

Terenul are o suprafață de aproape 1.300 mp și se învecinează cu o proprietate pe care Hușanu o deține pe persoană fizică. În prezent, planul general prevede posibilitatea construirii de „locuințe individuale și colective mici cu P, P+1/2 niveluri”.

Continuarea, în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„România regală, un răstimp de progres”, conferință dedicată Reginei Maria a României | Bihoreanul

„România regală, un răstimp de progres", conferință dedicată Reginei...

Un crâmpei din trecut: satul și Noaptea de Înviere | Ziarul de Iași

Un crâmpei din trecut: satul și Noaptea de Înviere....

Impresionanta poveste a lui Alex Craiu: în scaun cu rotile, voluntar în Ucraina | Info sud-est

Impresionanta poveste a lui Alex Craiu: în scaun cu...