Un copil cu patru clase a spart site-ul Poliției Locale Ploiești. La Cluj a cerut răscumpărare

Data:

Un băiat care a terminat doar patru clase este hackerul care a reușit să spargă de cel puțin două ori, de unul singur, site-ul Poliției Locale Ploiești, înlocuind informațiile oficiale cu o serie de anunțuri obscene, dar și clipuri cu manele sau filme pentru adulți, informează Ziarul Incomod.

Același individ a spart inclusiv site-ul Consiliului Județean Cluj, doar că în acest caz a cerut răscumpărare pentru ca informațiile confidențiale și întreaga bază de date ”să nu ajungă public pe internet”. Adolescentul din Sibiu, dar domiciliat în prezent în Franța, a fost dat de gol de unul dintre partenerii săi cu care plănuise să atace și alte site-uri ale unor instituții de stat unde ar fi identificat vulnerabilități.

Lucian L. a fost identificat și prins de către polițiștii din cadrul BCCO Ploiești, pentru ca ulterior să fie trimis în judecată de procurorii DIICOT sub acuzația de alterarea integrității datelor informatice. Dosarul său se află pe rolul Tribunalului Prahova din septembrie 2022, instanță care a și dispus începerea judecății pe fondul cauzei. (G4 Media)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie | Bihoreanul

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie, acesta este obiectivul urmărit...

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. 3 au fost deja respinși | Ziarul de Iași

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. Trei...

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași | Ziarul de Iași

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași,...