Un cunoscut monument istoric ieşean, furat la bucăţică

Data:

Cărămizile de Ciurea au ajuns la mare căutare: se iau direct din zidurile fabricii. Abandonată după „accidentul” de acum 15 ani, când o firmă – astăzi închisă – a cumpărat-o doar ca să îi oprească activitatea şi aşa redusă la minim, Fabrica de Cărămizi de la Ciurea, monument istoric, dispare încet. Zilele trecute a fost eliberat locul unde se afla ce mai rămăsese din cuptoarele fabricii. S-a furat „la bucată”.

„Am dat-o (în 2007, n.r.) cu 40 de salariaţi, cu câteva mii de tone de cărbune, cu argilă pe doi ani de zile, şi am luat-o înapoi (în 2013, când a fost anulată vânzarea, n.r.) aşa cum o vedeţi”, ne-a spus Vasile Ilegitim, administratorul firmei care are în patrimoniu fabrica din Lunca Cetăţuii. Phoenix Trend SRL este firma lui, care rezistă încă din 2012, de când Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a cerut falimentul societăţii. În schimb, cel care furat a tot din fabrică în 2008-2012 a scăpat nepedepsit.

Citește și Premieră în România – pompierii primesc nave-mamut pentru misiuni pe mare

„Nu am altă soluţie acum, decât să obţin fonduri de undeva, pentru că fabrica nu se prăbuşeşte. Zidurile de rezistenţă sunt legate cu argilă, nu cu mortar”, ne-a spus proprietarul construcţiei monument istoric. El a adăugat că ceea ce a dispărut sau se năruie sunt părţi construite ulterior. Mai multe aflați în Ziarul de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...