Un martor-cheie răstoarnă apărarea primarului Mihai Chirica în dosarul intabulării ilegale a unui bloc din Iași

Data:

În dosarul Flux este incriminată intabularea ilegală, în 2018, a unui bloc din Tărărași cu ajutorul unui act din Primărie. Primarul Mihai Chirica și alte două persoane au semnat certificate de atestare a edificării/extinderii construcției care arătau faptul că, în Tătărași, pe strada Vasile Lupu nr. 95G, Flux SRL a fost construit un imobil care respecta autorizația de construcție din 2012, pentru o clădire de spații comerciale și birouri cu regimul de înlțime S1+S2+P (două subsoluri plus parter).

Printre inculpați se află edilul Mihai Chirica care, în mod repetat, a declarat că „a semnat ca primarul” și că nu poate verifica fiecare act care-i ajunge în față.

Un martor-cheie din dosar infirmă această variantă: „Nu doar primarul municipiului Iași, numitul Chirica Mihai când a semnat actele de edificare a imobilului Flux SRL cunoștea că imobilul nu respectă prevederile autorizației de construire, ci și viceprimarul Harabagiu Gabriel”.

Citește și: VIDEO Pandemia din pandemie. COVID-19 ne-a afectat psihic. Ce facem?

Același martor: „M-am deplasat imediat la primarul Chirica Mihai unde i-am comunicat această situație, că imobilul de pe strada Vasile Lupu la care m-a trimis nu este legal construit”.

În timpul în care erau ticluite documente în fals pentru intabularea blocului, o șefă de la Urbanism a refuzat să semneze, spunând: „Mi-e frică”.   

La fel ca în ancheta Plugaru, DNA a descoperit în Dosarul Flux că un polițist local a întocmit greșit, în mod suspect, un proces-verbal crucial și că au dispărut documente din Primărie legate de imobilul construit ilegal.

Detalii în ReporterIS!

Foto: Mihai Chirica / Facebook

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...