Un pas spre dezvoltarea stațiunilor balneare și balneoclimatice | Săptămâna Online

Data:

spot_img

Un pas spre dezvoltarea stațiunilor balneare și balneoclimatice se face prin lansarea apelului de proiecte destinat operatorilor economici din acest sector.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a lansat joi, 23 mai 2024, apelul de proiecte destinat operatorilor economici din stațiunile balneare și balneoclimatice, finanțări de până la 200.000 euro pentru proiectele de investiții private din stațiuni.

Diversificarea ofertei și creșterea calității serviciilor

În județul Bistrița-Năsăud numai orașul Sângeorz-Băi beneficiază de statutul de stațiune balneoclimatică, conform Hotărârii de Guvern nr. 1016/2011.

Schema de minimis, implementată de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT), are ca obiectiv diversificarea ofertei și creșterea calității serviciilor oferite în aceste destinații.

Citește și: Legionarii Moța și Marin comemorați în Spania, la 87 de ani de la moartea lor. Monumentul dedicat nu a putut fi demolat

Finanțarea, care acoperă maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, exclusiv TVA, va include și costurile aferente formării profesionale a personalului angajat în sectorul HoReCa.

Schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României, în stațiunile balneare și balneoclimatice atestate în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1.016/2011 privind acordarea statutului de stațiune balneară și balneoclimatică pentru unele localități și areale care dispun de factori naturali de cură, cu modificările și completările ulterioare.

Doar un oraș din județ are statutul de stațiune balneoclimatică

În județul Bistrița-Năsăud numai orașul Sângeorz-Băi beneficiază de statutul de stațiune balneoclimatică, conform acestei hotărâri de guvern.

Pentru anul 2024, sumele alocate programului se ridică la 15.000.000 lei.

Aceste fonduri sunt destinate susținerii proiectelor care vizează extinderea și reabilitarea structurilor de primire turistică cu funcțiuni de cazare turistică, alimentație publică și tratament balnear, inclusiv a rețelelor de captare și transport a factorilor naturali de cură.

Citește și: De ce nu se vede Moldova de la București? Cum văd politicienii și societatea civilă

Totodată, finanțarea va sprijini construcția, extinderea și reabilitarea obiectivelor culturale, sportive și de agrement din stațiunile balneare și balneoclimatice.

Continuarea în Săptămâna Online

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: saptamana.online)

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related