Un polițist a luat mită 5 ani de la infractorii pe care-i proteja

Data:

Un polițist a luat mită 5 ani de la infractorii pe care-i proteja. Agentul de poliție Gabriel Bașta, arestat preventiv, a fost prins în flagrant în timp ce încasa o sumă de bani de la membrii un grup infracțional care se ocupa cu comercializarea țigărilor de contrabandă.

Alte 10 persoane au fost reținute în același caz. Țigările de contrabandă erau vândute, preponderent, stradal, în localități din județele Hunedoara și Alba.

Ziua de 6 noiembrie 2023 a fost ultima zi în care polițistul din Petroșani, Gabriel Bașta, a primit bani de la persoanele pe care le proteja. Foarte probabil să fie și ultima zi în care a avut legitimație de polițist. Asta pentru că IPJ Hunedoara l-a suspendat din funcție odată cu arestarea lui preventi.

”În aceeași cauză, se efectuează cercetări cu privire la un inculpat, agent de poliție, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată (41 de acte materiale), complicitate la contrabandă asimilată și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, constând în aceea că, în perioada 2018 – 06.11.2023 a primit în mod direct, sume de bani cuprinse între 500 de lei și 2000 de lei în schimbul cărora a oferit protecție unor persoane implicate în activitatea ilicită de contrabandă cu țigări, furnizându-le informații despre efectuarea unor percheziții, dispunerea de măsuri preventive sau acțiuni de control ce urmau a se desfășura la operatori economici din zona Văii Jiului”, a informat DIICOT.

Continuarea în Gddhd.ro

Citește și: Reorganizarea IPJ Constanța după tragedia de la 2 Mai, finalizată. Ce conține proiectul lui Predoiu

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: gddhd.ro)

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un drum alternativă la Valea Oltului va fi asfaltat în întregime | Argeșul Online

Un drum alternativă la Valea Oltului va fi asfaltat...

Autobuz cu hidrogen testat pe străzile Clujului | Monitorul de Cluj

Autobuz cu hidrogen testat pe străzile Clujului. Primarul municipiului...