Un senator de Dolj a modificat legea, pentru a scăpa de o amendă. Ce rol au avut Olguța Vasilescu și un jurnalist TVR Craiova

Data:

O importantă modificare a Legii contenciosului administrativ, care prevede mutarea plății amenzilor din sarcina conducătorilor de instituții în sarcina instituțiilor, în cazul nerespectării hotărârilor pronunțate de instanțele de judecată, e la un pas să intre în vigoare. Inițiativa legislativă i-a aparținut senatorului de Dolj Mihail Genoiu (PSD), fost primar al Craiovei.

El însuși are de plătit o amendă uriașă, stabilită în iulie 2020, de Tribunalul București, pentru că nu a respectat o hotărâre judecătorească pe Legea 544 privind liberul acces la informațiile de interes public. Știrea a făcut înconjurul țării.

Municipalitatea secretizase, prin dispoziție de primar, toate actele normative emise de… primar. Motivând că nu au caracter public, a refuzat să le transmită unei persoane fizice care le solicitase conform legislației. Deși magistrații au dispus ca primăria să îi furnizeze petentului toate documentele pe care le ceruse, nici până în ziua de azi nu i-au fost trimise decât parțial.

Citește și: Seismul din Turcia NU a fost provocat de undele HAARP. O conspirație demontată

Conform deciziei Tribunalului Bucureşti, primarul Mihail Genoiu a fost amendat cu 20% din salariul minim brut pe economie, pe fiecare zi de întârziere, până la îndeplinirea deciziei Curţii de Apel Bucureşti, iar municipalitatea trebuie să plătească reclamantului penalităţi de 100 lei/zi de întârziere.

Și Lia Olguța Vasilescu e bună de plată.

Ea i-a succedat lui Genoiu la cârma Primăriei Craiova, la câteva luni de la pronunțare, mai precis în noiembrie 2020. Și a continuat, la rândul său, să ignore hotărârea Tribunalului București.

Citește articolul integral pe Stiricraiova.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Mihail Genoiu / Facebook)

spot_imgspot_img
Știri Craiova
Știri Craiova
StiriCraiova este un ziar online care oferă informații incisive din mediile de interes ale orașului și județului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Decorațiuni cu girafe, elefanți și lei lângă bradul de Crăciun, la Slatina

Decorațiuni cu girafe, elefanți și lei lângă bradul de...

Tren deraiat la Botoșani

Tren deraiat la Botoșani. Drumul cu trenul până la...

Ciucă și Ciolacu, atrași în capcana lui Putin

Ciucă și Ciolacu, în capcana lui Putin - Analiză: Cei doi lideri ai coaliției de guvernământ se lasă atrași de Diana Șoșoacă și AUR într-o zonă a intoleranței depășită demult de Europa Occidentală. O zonă în care propaganda rusă știe cum să accentueze diviziunile.