Un sucevean întors din străinătate a reparat un drum județean, exasperat de starea acestuia

Data:

Un sucevean întors din străinătate a reparat un drum județean, pentru că nu a mai suportat să vadă starea în care.

Suceava se confruntă cu o situaţie precară a drumurilor judeţene, iar DJ 208B Hănţeşti – Bereşti – Şerbăneşti (comuna Zvoriştea) devine simbolul acestei probleme. Drumul, care trece pe lângă barajul Bucecea, reprezintă o adevărată provocare pentru şoferi şi localnici, fiind asfaltat doar pe porţiuni limitate, în timp ce între localităţi se află într-o stare dezastruoasă.

Alin Blanariu, în vârstă de 42 de ani, din satul Bereşti, comuna Hănţeşti, a devenit eroul neoficial al comunităţii.

Împreună cu un alt localnic, el a luat iniţiativa de a umple gropile de pe drum cu lopata şi târnăcopul, într-o încercare disperată de a-şi proteja maşina.

Exasperat de situaţie, Blanariu pregăteşte o petiţie semnată de consăteni, pe care intenţionează să o înmâneze Consiliului Judeţean Suceava, cerând intervenţia imediată în rezolvarea problemelor de pe DJ 208B, aminteşte aceeaşi sursă.

Citește și Ciucă și Bode au cumpărat știri pozitive cu 9 milioane de euro, bani publici | Libertatea

Un sucevean întors din străinătate a astupat gropile din drum

Zilele trecute era apă prin gropi, nu am realizat şi era să îmi rup maşina în două. Aşa am decis să iau lopata şi târnăcopul şi să mă apuc să umplu aceste gropi.

Aici, la Bereşti, suntem uitaţi de lume, e drum judeţean numai cu numele”, a declarat Alin Blanariu, exprimând nemulţumirea generală a comunităţii.

Cu toate că există porţiuni asfaltate în Hănţeşti şi Bereşti, drumul dintre localităţi a rămas într-o stare deplorabilă. Primarul comunei Hănţeşti, Daniel Olariu, a explicat că, din cauza statutului de drum judeţean, nu au putut asfalta decât în sat, unde au reuşit să acceseze fonduri.

El a subliniat că, din 2012, au fost trimise 20 de adrese către Consiliul Judeţean pentru a atrage atenţia asupra situaţiei dezastruoase a DJ 208B.

Citește și Ce animale stăpâneau Iaşul acum 7 milioane de ani – descoperirile unui doctorand de la Geografie

Ce spun autoritățile

Oficialii de la Consiliul Judeţean susţin că au transmis în mod repetat că includerea drumului pe lista de investiţii este luată în considerare, dar depinde de fondurile disponibile şi de priorităţile stabilite.

Localnicii afirmă, pe de altă parte, că această situaţie afectează nu doar posesorii de maşini, ci şi pe cei care depind de transportul public, întrucât nicio rută de autobuz nu mai ajunge în satul Bereşti din 2015.

Oamenii din Bereşti se simt izolaţi şi uitaţi de autorităţi, iar situaţia transportului public este într-un impas. Rezidenţii se văd nevoiţi să scoată bani considerabili din buzunar pentru a apela la serviciile de taxi atunci când doresc să ajungă în municipiul Suceava, titrează Ziarul de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

SURSA FOTO: monitorulsv.ro

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul din Botoșani rămâne sub control judiciar | Monitorul de Botoșani

Cosmin Andrei, primarul din Botoșani, rămâne sub control judiciar....

S-a deschis fabrica de filtre din Balș. Investiție germană de 8 milioane de euro | Reporter 24

S-a deschis fabrica de filtre din Balș, județul Olt....

Licitația pentru un lot al Autostrăzii Transilvania, deblocată după trei ani de tergiversări | Monitorul de Cluj

Licitația pentru un lot al Autostrăzii Transilvania, segmentul dintre...