Șefă de la Fisc condamnată la 5 ani de închisoare, pentru șpăgi mascate în burse

Data:

Șefă de la Fisc condamnată la 5 ani de închisoare pentru că a pretins și a luat șpagă ca să „ierte” două firme cu datorii mari la bugetul de stat.

Decizia Tribunalului, prin care mai sunt trimiși după gratii un inspector și patronul celor două firme, nu este definitivă și a fost deja atacată la Curtea de Apel. 

Sentința prin care Mariana Ion-Cozma, fosta șefă a Serviciului Inspecție Fiscală din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Galați, a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită a fost dată de Tribunalul Galați zilele trecute.

Decizia, dată în primă instanță, vizează fapte petrecute în urmă cu circa zece ani și care au ca obiect primirea de mită de către funcționara care avea, printre altele, atribuții de control. Odată cu Mariana Ion-Cozma a fost condamnată și Roxana-Cristina Grigorescu, care, la acel moment, era inspector principal la serviciul amintit.

Citește și Ciucă și Bode au cumpărat știri pozitive cu 9 milioane de euro, bani publici | Libertatea

Șefă de la Fisc condamnată la 5 ani de închisoare

Aceasta a primit trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la luare de mită, în timp ce Cătălin Dan Crihană, administratorul unor firme din Galați, a primit doi ani de închisoare pentru dare de mită, la care s-au adăugat 733 de zile de închisoare dintr-o pedeapsă de șapte ani la care fusese condamnat anterior.

În ceea ce îl privește pe acesta din urmă, nu pedeapsa închisorii este cea mai grea, ci obligațiile fiscale de aproape 100.000 de euro pe care va trebui să le achite, conform deciziei instanței.

Tribunalul a hotărât că afaceristul va trebui să vireze în conturile Fiscului, aferente celor două firme vizate de controale pentru că a dat mită, TVA-uri deduse nelegal și impozite neachitate în valoare totală de 481.319 lei. Aceste sume, Crihană va trebui să le achite în solidar cu alți doi complici, Liviu Dan Roman și Nuți Răutoiu, judecați în același dosar.

Conform rechizitoriului prin care a fost trimisă în judecată, Mariana Ion-Cozma ar fi pretins și ar fi primit de la Cătălin Dan Crihană, prin intermediar, sumele de 4.500 lei și 2.900 lei, în ianuarie 2013 și în septembrie 2014, pentru ca în schimb să favorizeze două societăți comerciale, cu ocazia unor controale inopinate.

Continuarea în Viața Liberă.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related