Unde aleg românii să călătorească de Paște | Monitorul de Cluj

Data:

Unde aleg românii să călătorească de Paște, 1 Mai și în vacanțele de vară. La mare sau la munte, în țară sau în străinătate?

Românii și-au schimbat preferințele

Peste 60% dintre români îşi doresc să călătorească în ţară în următoarele patru luni, însă preferinţele în ceea ce priveşte destinaţiile favorite s-au schimbat, iar destinaţiile montane au, în prezent, câştig de cauză, arată sondajul realizat de o platformă de rezervări, potrivit Agerpres, menționează Monitorul de Cluj.

Citește și Filmul documentar AMAR, despre hoții de buzunare, poate fi văzut la Cinema Elvire Popesco

Datele platformei de rezervări arată că 40% dintre români vor acum un sejur la munte, 21% dintre ei aleg staţiunile balneoclimaterice, 20% îşi doresc un concediu pe litoral, 12% vor city-break, pe când 9% sunt în căutarea unei alte destinaţii, fără să precizeze specificul ei.

Voturile românilor sunt şi o consecinţă a cererii lor constante de îmbunătăţire a serviciilor de pe litoralul românesc, un subiect intens dezbătut în fiecare sezon estival deopotrivă de autorităţi şi de turişti.

Totodată, 61% dintre români vor să călătorească în timpul verii, perioada tradiţională a concediilor, pe când 10% dintre ei intenţionează să meargă în minivacanţa de 1 Mai şi Paşte, restul fiind momentan indecişi cu privire la data concediului.

Citește și Concert extraordinar în deschiderea Festivalului Muzicii Maghiare

Vânatul promoțiilor last minute

Pe de altă parte, chiar dacă au în plan o călătorie în perioada imediat apropiată, intenţia lor nu s-a concretizat încă într-o rezervare: doar 26% dintre ei spun că vor rezerva din timp cazarea, în timp ce 40% oscilează între planificare de timp şi improvizaţie de moment, iar 28% susţin că deocamdată încă se gândesc la destinaţie şi la durata sejurului.

Datele arată încă o dată faptul că aceştia sunt acum mult mai spontani în ceea ce priveşte perioada călătoriei, fiind deschişi promoţiilor last minute, dacă acestea corespund bugetului şi dorinţelor lor.

Potrivit platformei de rezervări, hotelierii se pregătesc pentru cea mai mare minivacanţă din 2024, mai ales că românii au început deja să îşi contureze planurile de călătorie pentru perioada cuprinsă între 1 şi 6 mai şi au anunţat încă de la începutul anului că vor face punte între Ziua Muncii şi Paşte.

Continuarea în Monitorul de Cluj


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Bihorul are o nouă destinație turistică spectaculoasă | Bihoreanul

Bihorul are o nouă destinație turistică spectaculoasă la mai...

Tenerife pentru bugete mici și planuri mari

Tenerife pentru bugete mici. Insula situată în arhipelagul Canarelor...

Unde petrec românii Paștele | Funky Travel

Unde petrec românii Paștele? În 2024, 1 Mai și...

Cum a reușit Turcia să atragă 50 de milioane de turiști într-un an

Cum a reușit Turcia să atragă unu număr impresionant...