Filmul documentar AMAR, despre hoții de buzunare, poate fi văzut la Cinema Elvire Popesco

Data:

Filmul documentar AMAR va putea fi văzut într-o proiecție specială, în prezența regizoarei Diana Gavra și a protagoniștilor filmului, care se vor întâlni cu publicul joi, 17 aprilie, de la ora 20:30, la Cinema Elvire Popesco. Biletele sunt disponibile aici.

Amar al Dianei Gavra exemplifică admirabil documentarul înțeles ca fereastră spre o lume la care cei mai mulți dintre noi nu avem în mod normal acces scrie Andrei Gorzo.

Filmul documentar AMAR, despre hoți de buzunare, în activitate și reconvertiți

Filmul prezintă o serie de hoți de buzunare care au ridicat această activitate la rang de artă. Pătrundem în viața lor personală și profesională și descoperim mentalitatea și spiritul care stau în spatele furturilor de acest tip.

Cunoaștem poveștile unor oameni care provin din medii defavorizate, care au avut adicţii, care au crescut pe străzi sau oameni care au ajuns să cunoască pe propria piele sisteme, legislații și condiții de detenție din diferite penitenciare ale Europei.

Unii sunt incurabili, alții au ajuns să fie integrați de sistemele sociale din alte țări, au învățat să scrie și să citească, au o viață socială, au o locuință şi își ocupă timpul constructiv.

Amar e un documentar care oferă nu doar informații interesante, ci și o experiență satisfăcătoare cinematografic – prin gradul de saturare al descrierilor, prin nivelul de intensitate și de complexitate al unora dintre momentele/reacțiile/interacțiunile captate de cineastă”, mai spune Gorzo.

Filmul a fost prezentat în 2023 la Festivalul Internațional de Film Documentar Astra Film Sibiu unde a fost distins cu Premiul pentru perspective noi și a fost apreciat deopotrivă de către public și presă.

Citește și: Furtună la Dubai. Zboruri anulate, zone distruse, străzi inundate

Filmul documentar AMAR. Cine sunt protagoniștii

Protagoniștii: Amar Răducanu (Mihai Bănica), Zorică Lazăr (Zorro), Jean Marin (Jean Bossul), Marian Lică (Mary Capace), Vasile Laurențiu Dumitru (Ștampilă Jr.), Bogdan Ionel Niculae (Bogdan), Mihai Filip (Bebe) și Mangulea Daniel (Samir) sunt urmăriți pe parcursul unui an prin tribunale, secții de poliție, dar și în activitatea lor prin Spania, Germania sau Marea Britanie.

AMAR este o producție Pintadera Film și Pro Omnia Cinema realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Directorul de imagine al filmului este Marius Panduru, imaginea fiind semnată de Rareș Dima, Lóránd Márton, Ștefan Comănescu, Alexandru Mavrodineanu, Gabriel Scoarță, Andrei Petrea, Radu Strîmbeanu, iar montajul de Eugen Kelemen și Monica Pascu. Producătorul filmului este Diana Gavra.

AMAR este distribuit în România de Pintadera Film, iar trailerul filmului poate fi urmărit pe: https://youtu.be/5yMeexBfX08

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related