Universitatea de Medicină din Iași va obliga studenţii să vină la cursuri ca să treacă anul. Studenții amenință cu proteste

Data:

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) a aprobat în Senat o serie de modificări propuse de Consiliul de Administraţie, prin care studenţii vor fi obligaţi să participe la cel puţin 70% din cursurile de la o disciplină pentru a o putea promova.

Mai mult, aceştia nu vor avea cum să recupereze sau să refacă orele pierdute, aşa cum este cazul la unele lucrări practice sau laboratoare, astfel că dacă nu vor fi prezenţi, nu vor trece anul.

Rectorul UMF, prof.dr. Viorel Scripcariu, a declarat pentru „Ziarul de Iaşi” că intenţia sa a fost de a avea prezenţă 100% la cursuri, dar în Senat, la solicitarea studenţilor care erau prezenţi în for, şi a diferitelor circumstanţe care pot interveni şi pot determina absenţele, a fost redus procentul la 70%. Procent care se regăseşte, spune rectorul, la majoritatea UMF-urilor mari din ţară.

Studenţii nu sunt de acord cu decizia conducerii universităţii şi au anunţat un protest pentru ziua de luni, 26 iunie, de la ora 12.00, în faţa universităţii.

Continuarea în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Se întoarce Piedone la Primărie? Ce spun specialiștii

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
5 COMENTARII
  1. Se găsește că e învățământ modular la restu’ futuți gâ-tu mă-tii. Dacă folosești ca exemple alte UMF-uri, folosește alte UMF-uri/Universități cu învățământ mixt ca Iașu, boule.

  2. Opinia publica e manipulata,noi cerem calitate în actul didactic, normal ca dacă întrebi un om de pe strada o sa îți zică ca trebuie sa participam la cursuri. Problema e ca un om de pe strada nu știe de ce sunt goale sălile de curs, răspunsul e ca nu merita, profesorii sunt plictisiți și citesc de pe slide uri, sunt ca niște robotei, sa citim știm și singuri. O alta problema e ca nu sunt actualizate informațiile. Eu învăț din surse actualizate și videoclipuri de pe platforme de renume din străinătate. Sunt sigur și mulți profi buni care nu au nevoie de prezenta obligatorie pentru ca studenții vin singuri.
    Noi protestam pentru viitorul medicilor și pacientilor, nu din lene.
    Mai sunt unii studenți care nu sunt susținuți de părinți,care muncesc și își iau examenele cu brio,dar nu au timp sa vina la cursuri, cu ei ce facem? Medicina e doar pentru cei cu bani?

    Aceasta e o măsură pentru profesorii care nu reușesc sa aducă la curs studenții, e lipsita de empatie și nu e fiabila. Inspecțiile sunt de fatada, ne confruntam cu aceeași problema de atâția ani și nu s a rezolvat nimic,cine sa facă inspecție,culmea cei care au funcții sunt tot cei de la care am învățat cel mai puțin. Se întâmplă același lucru ca si în greva profesorilor, opinia publica e momita cu jumătăți de adevăr. Am ajuns sa citesc doar în limba engleza, sunt satul de cărți cu update doar prin înlocuirea anului și atat,valabile doar prin numele profului din Iasi scris pe ele.

    La bioetica am fost învățați sa nu ne discreditam profesia, asa e, sa știți ca studenții sunt bine pregătiți pentru ca slava domnului informația e gratis și accesibila,trebuie doar sa știi engleza și sa ai dorința de a învăța.Pentru practica mergem în garzi singurei pentru ca la stagii suntem lăsați 20 calare pe un pacient și asa obosit și plin de suferință.Cei care au fost pacienți pot sa confirme.

    De câte ori nu am venit la cursuri și am plecat doar obosit,de câte ori am venit la stagii și asistenții nu stiau cum sa scape de noi. Inclusiv șefi de secție la stagiu vorbeau despre orice altceva,dar nu materie și clinica. Când un profesor era dedicat puneam bani de flori,asa recunoscători eram.

    Ce atitudine sa se ia, un prof care acum 10 ani a umilit o prietena de a mea la examen,e și azi șef pe tarla și mi a umilit colegii pe baza aspectului.
    Facultatea de medicina are doua camere pe post de cantina,nu avem vestiare,ne ajung hainele pe jos,uneori nici medicii nu au, zilnic sunt mesaje ca se fura lucruri.

    Sunt foarte mulți profi buni,sper sa nu se înțeleagă greșit,dar măsura aceasta nu e pentru ei.
    Tot ce spune domnul rector e o realitate alternativa, noi la curs nu facem nimic practic. Unii profesori ne mai povestesc cate un caz,tot respectul, dar doamne,eu vad daca vreau si 20 de prezentari de caz de la profesori de top. Poate acum 30 de ani nu se gaseau surse, dar acum..Profii care nu au pe nimeni la curs au impresia ca ce fac ei nu face nimeni ,ei bine ba da, altii o fac de 10 ori mai bine cu entuziasm,sunt accesibili pe platforme de invatare.

    Unde e bunăvoința,de ce nu se pot recupera cursurile, cui ii e lene de fapt?

  3. Foarte bine comentat de studentul de mai sus,acum studenții de la Umf Iasi sunt puși în situația de a învață niște grile mecanic,unele cu greșeli, fără logica,la examenele practice Daudin materia predata de profesorul la curs ,iar testele grile sunt făcute din materia altor profesori care se cred Dumnezeu, materie veche depasita,profesorii nu vin tot timpul la cursuri ,vin alții, care nu știu mare lucru,pt ca ei probabil sunt la clinicile lor particulare,copilul meu a fost mulțumit de disciplina Biocel ,biochimie unde profesorii au predat,au ascultat,la testele grila au fost studenti care au fost lăsați sa copie ,program dezorganizat ,nu cantina ,fugi în multe corpuri în 5 min,faza cu inspecția spusa de d rector e o mare păcăleală,și nu rezolva problema de fond,sunt fff multe de zis ,multe nereguli…

  4. Ce facem cu contestațiile respinse la examenul pe baza de grile? Va povestesc eu: retrimit la decanat solicitarea sa mi se explice de ce a fost respinsă contestația și in același timp un email și profesorului de curs. Acesta îmi da dreptate, dar se scuza ca nu el a făcut grila, nu el a corectat contestația,.. Intr-un târziu primesc mesaj ca a fost acceptata constestația. Poate ca datorită profesorului, cine știe, dar am învățat ca trebuie sa te lupți mult cu sistemul pentru a-ți fi respectate drepturile…

  5. E bine ca studenții se revolta, în sfârșit! Sistemul de examinare tip grila este o imbecilitate care nu permite dezvoltarea gândirii medicale și discutarea cazului clinic!
    Cadrul didactic trebuie să-și mutileze cursul și apoi sa inventeze câte 1500 de întrebări pentru testele grila, eventual contra cronometru, în weekend, pentru a „raspunde” astfel solicitărilor decanatului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related