USR a început transcrierea tezei de doctorat a lui Lucian Bode. Lucrarea poate fi copiată doar manual

Data:

Deputatul USR Iulian Bulai a anunțat printr-un mesaj publicat pe Facebook, că USR a început transcrierea tezei de doctorat a lui Lucian Bode. Anunțul vine la o zi după ce ministrul anunțase că teza sa este publică și că va acționa în instanță pe oricine mai spune că e secretizată.

Teza nu poate fi însă copiată decât manual, conform spuselor lui Bulai și ale jurnalistei Emilia Șercan, care a scris prima dată despre teza de doctorat a lui Bode.

Iulian Bulai a mai transmis că USR va vorbi cu Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naționale, unul din cele două locuri unde se află teza lui Bode, pentru a găsi o soluție. Bulai a fost însoțit de Cristian Ghinea, care a transcris de mână fragmente din teză, și alți doi colegi de la tineret, Mihai Costea și Cristian Baciu. Bulai a scris pe telefon, conform deputatului.

”Facem un maraton al transcrierii tezei de doctorat a ministrului Bode. Pentru că lucrarea este de negăsit în librării sau alte biblioteci. Teza nu poate fi copiată la xerox sau fotografiată. Ea există doar în format de pagină scanată. Nu ai voie nici să faci foto la ecranul computerului. Astăzi am fost la Biblioteca Națională pentru a transcrie teza de doctorat a lui Lucian Bode.

Împreună cu Cristian Ghinea și colegii de la USR tineret: Mihai Costea și Cristian Baciu. Situație ciudată: tezele de doctorat pot fi studiate doar de la două PC și doar transcrise la mână. Noaptea minții. Regulamentul este în vigoare din 25.09.2016.

Luni voi cere o audiență la directorul Bibliotecii Naționale a României, domnul Adrian Cioroianu. Această situație nu poate continua în acest fel. USR transparentizează teza de doctorat a lui Bode.

Cristian a scris cu pixul, eu am scris direct pe telefon. Asta este culmea digitalizării în România. Să faci cercetare pe bani publici, dar să împiedici prin orice mijloc accesul la informație”, a scris Bulai pe Facebook.

Citește și: Numărul 2 în NATO, somat să-şi facă publică teza de doctorat: „Teza dvs. este o operă care trebuie (re)cunoscută”

Primele concluzii: 22 de pagini de bibliografie

Marius Vasiliu, unul dintre cei care participă la transcrierea tezei de doctorat a lui Lucian Bode, a prezentat câteva concluzii după prima zi de consultare a lucrării.

„Câteva date administrative:

– teza are titlul: Securitatea energetică și managementul resurselor la începutul secolului XXI. România în context european actual.

– este coordonată de rectorul Academiei SRI, Adrian Ivan.

are 220 pagini cu tot cu coperți, cuprins, partea introductivă.

– lucrarea propriu-zisă începe la pagina 9 și se termină la 197. După care avem bibliografie de la pag. 198 la 220.

– în cuprinsul lucrării, la paginile 165-167, integral, sînt enumerate legi și HG-uri!

– stilul este probabil Arial, font de 14, spațiere la 1,5 rînduri, cu antet și note de subsol (cel mult 25 rînduri/pagini).

Cîteva date amuzante despre bibliografie (22 de pagini!):

– conține 50 de cărți, 1 menționată de 2 ori. 40(!) sînt în limba engleză, 2 în limba franceză, 1 în limba italiană. Săracu’, el abia citește și vorbește în română. În nici un cv public pe internet nu

este menționată cunoașterea vreunei limbi străine.

– se regăsesc și 80 de articole, cele mai multe în engleză, 3 dintre ele se repetă, iar unul este invocat și la cărți.

– sunt enumerate și 27 de acte normative

– la sursele on-line, printre primele menționate regăsim la pagina 213, Dicționarul explicativ al limbii române, ediția 2009”, a scris Marius Vasiliu.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...

Cum au pus rușii bazele Securității în România. „Gayaneh“ și Pacepa | Aktual24

Cum au pus rușii bazele Securității în România. „Gayaneh“...