Vicepremierul Neacșu i-a păcălit pe angajații Guvernului. Greva continuă: „Nu s-a intâmplat ce a promis” | Aktual24

Data:

spot_img

Angajații din Aparatul de lucru al Guvernului României anunțat că greva japoneză continuă. El îl acuză pe vicepremierul Marian Neacșu că i-a păcălit.

„Conform celor comunicate de dl. Viceprim-ministru Marian Neacșu, ieri ar fi trebuit să fie pusă în transparență decizională OUG privind majorarea salarială, lucru care nu s-a întâmplat”, a anunțat, marți, sindicatul din guvern.

Citește și: Scădere îngrijorătoare a numărului de turiști la Iași: cu 6.400 mai puțini vizitatori în primul trimestru față de aceeași perioadă din 2023 

Liderul de sindicat al funcționarilor din cadrul Guvernului a explicat săptămâna trecută care sunt motivele grevei.

„(…) În lipsa acordării majorării salariale solicitate și eliminarea inechității și discriminării din punct de vedere al salarizării în raport cu alte categorii de angajați din sectorul de activitate Administrație Publică, vă aducem la cunoștință că, începând cu 17 mai a.c., salariații din cadrul Aparatului de lucru al Guvernului vor fi ȋn greva japoneză, fără afectarea timpului de muncă, cu ȋnsemne specifice: banderole albe și anunțuri pe birouri/ ușa birourilor.

Menționăm faptul că greva japoneză se va desfășura până la soluționarea revendicării angajaților din Aparatul de lucru al Guvernului.

Reafirmăm deschiderea onestă spre dialog și identificarea unei soluții (…)”, a anunțat Noni-Emil Iordache, președintele Sindicatului Angajaților din Aparatul de Lucru al Guvernului.

Greva continuă: „Din 2015 n-au mai beneficiat de o majorare salarială, cu excepția celei din decembrie de 5%”

Peste 200 de funcționari guvernamentali din cadrul aparatului de lucru al Guvernului au ieșit luni în fața Palatului Victoria pentru a cere mai mulți bani.

”Suntem vârful administrației, vorbim de cancelaria premierului, Secretariatul General al Guvernului, ANAP (agenția națională de achiziții publice), Corpul de control al premierului, care din 2015 n-au mai beneficiat de o majorare salarială, cu excepția celei din decembrie de 5%”, a declarat liderul sindicalist Noni Iordache.

El a susținut că angajații câștigă doar în jur de 5.000 de lei (1.000 de euro).

Ciolacu a anunțat apoi că are cunoștință de acest prostest.

Citește și: O fostă studentă de top și reprezentantă a României la concursul de frumusețe din Mexic 2022 candidează din scaunul cu rotile

Articolul integral, în Aktual24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related