VIDEO Victor Rebengiuc face un nou apel la bun simț

Data:

Victor Rebengiuc face un nou apel la bun simț. Mesajul este transmis printr-un clip realizat de Asociația Environ, în contextul în care românii tocmai au bătut un nou record la achizițiile online de Black Friday.

O instalație imersivă, cu imagini spectaculoase din natură, va putea fi vizitată în perioada 15 – 19 noiembrie la Muzeul MINA, din București. Inițiatorii, Asociația Environ, lansează astfel o campanie de conștientizare asupra nevoii de colectare și reciclare a deșeurilor electrice în contextul noilor recorduri înregistrate de Black Friday 2023.

Campania „Natura Bunului Simț” pune accent asupra lucrurilor minunate pe care ni le oferă natura, care așteaptă de la noi doar să dăm dovadă de bun simț și să fim mai atenți cu deșeurile pe care le producem. Povestea imersivă este spusă de actorul Victor Rebengiuc, iar în clip apare modelul Ana Maria Bucura.

„Natura nu dispare când trăim în oraș”

Campania de awareness și colectare deșeurilor electronice „Natura Bunului Simț este lansată într-un moment în care românii au bătut noi recorduri la cumpărăturile de Black Friday: 2,8 milioane de produse cumpărate de la un singur retailer online, o mare parte dintre acestea fiind produse electrice și electrocasnice. Ceea ce înseamnă că aproape tot atâtea produse din casele românilor vor deveni deșeuri.

Mesajul transmis prin vocea actorului Victor Rebengiuc pornește de la faptul că natura, prin tot ceea ce înseamnă ea, ne amintește că suntem vii, ne întregește, ne amintește de unde venim și încotro mergem. „Natura nu dispare când trăim în oraș.

Noi uităm de ea. Câteodată uităm atât de tare încât nu îi oferim înapoi singurul lucru de care are nevoie: Bunul simț ”, este mesajul rostit de Victor Rebengiuc.

Citește și: Cui îi e frică de Herta Müller? Un film în căutarea unei scriitoare de Nobel naște  emoții la Timișoara

Datele arată că, deși românii nu generează chiar cele mai mari cantități de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) pentru că au obiceiul de a le păstra în case mult timp după ce le scot din uz, au cele mai proaste obiceiuri în ceea ce privește gestionarea lor, ceea ce face din țara noastră unul dintre cele mai poluate state europene.

Problema este că în România rata de colectare ajunge la abia 35%, în cele mai optimiste estimări, în condițiile în care media europeană este de 45,9% la nivelul anului 2020, iar țintele europene impun cel puțin 65% din media vânzărilor de produse noi pe ultimii 3 ani.

Cei de la Asociația Environ au studiat comportamentul românilor și au o abordare proprie: Înainte de a vorbi despre reciclare, trebuie să vedem ce ne determină sau nu să ne respectăm pe noi, ca oameni, și să respectăm mediul înconjurător.

Veniți cu un obiect electronic ieșit din uz

Este vorba de un simț care ar trebui să fie propriu naturii umane, dincolo de văz, auz, gust, miros și pipăit. Este vorba de bunul simț.

Vă așteptăm în primul spațiul imersiv din România pentru a descoperi cum, folosit corect, progresul tehnologiei ne apropie de lucrurile cu adevărat importante, a declarat Roxana Puia, marketing manager ENVIRON România.

Cei care vor veni să viziteze instalația de la Muzeul MINA sunt încurajați să aducă un obiect electronic ieșit din uz, iar Environ se va ocupa de reciclarea lui.

În cei 16 ani de activitate, Asociația ENVIRON a colectat peste 160.000 de tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice, dintre care 39.343 tone DEEE doar anul trecut. În total, ENVIRON a gestionat doar în anul 2022 un număr de 1.436.555 de DEEE.

Cele mai multe fac parte din categoria deșeurilor de mici dimensiuni (561.030 bucăți). Urmează mașinile de spălat (560.520 bucăți), televizoarele și monitoarele (228.451 bucăți) și frigiderele (86.554 bucăți).

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

2 COMENTARII

  1. Maestrul e bine intenționat, dar publicul căruia i se adresează este din altă lume care nu mai are urechi, ci doar portofele și rate, are doar nevoi, pretenții și apetență la/de inutilități, lene și dispreț față de tot ceea ce nu se vede, natura suferindă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related