Victorie la TAS pentru Halep: a primit doar 9 luni suspendare. Poate juca imediat în competiții oficiale

Data:

Victorie la TAS pentru Halep: a primit doar 9 luni suspendare. Inițial, sportiva primise o suspendare de 4 ani. Cum a stat deja în afara terenului mai mult decât perioada de suspendare, poate reveni în competiții.

Proba de sânge, care ar fi conținut substanța roxadustat, a fost anulată. Decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv este una definitivă.

Nu mai joacă de peste un an

În 2022, Simona Halep anunţa că a fost depistată pozitiv cu roxadustat, după un meci din primul tur la US Open. Din octombrie acel an, a încetat să mai participe la competițiile sportive.

În 12 septembrie 2023, Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat că un tribunal independent a suspendat-o pentru o perioadă de patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP).

Simona Halep a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv în octombrie 2023.

Citește și: Nu mai merge Facebook. Rețeaua te deloghează și refuză parola

Victorie la TAS pentru Halep. Proba de sânge a fost anulată

Simona Halep a fost audiată de TAS la începutul lunii februarie.

Simona Halep afirmare, înainte de decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv, că încrederea sa rămâne intactă și că adevărul va ieși la iveală.

„Nu pot să vă spun absolut nimic despre ce a fost la audiere, dar pot spune că audierea asta mi-a dat șansa să îmi prezint apărarea. Vreau să vă spun că încrederea mea este intactă referitoare la adevăr.

Sunt foarte încrezătoare că adevărul va ieși la iveală și se va demonstra că nu am avut intenția de a mă dopa vreodată și nici nu m-am dopat vreodată.

Îmi doresc și aștept cu nerăbdare să mă întorc pe teren. Acolo vreau să fiu și cu siguranță voi încerca să fac tot ce pot. Vom vorbi când voi avea posibilitatea, când voi putea să declar mai multe.

O să ne revedem în scurt timp. Nu știe nimeni când va veni verdictul,” spunea Simona Halep, la ieșirea din tribunal, înaintea deciziei, potrivit Prosport.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ro.wikipedia.org)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. „… sa fac tot ce pot…”___–___practic, este momentul adevarului, daca SH se va ridica -iarasi- spre varf, concluzia este ca „DA!”, are o reala valoare, insa daca va fi un dezastru, se va ramane cu impresia ca a ajuns in varful ierarhiei prin stimulente(dopaj), asa ca SH, trebuie sa-ti „dai si sufletul” sa arati ce poti…Succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...