VIDEO Dacian Cioloș va candida la Președinția României: „Sunt pregătit”

Data:

Fost lider USR, europarlamentar REPER şi fost lider al grupului politic RENEW Europe, Dacian Cioloș spune, de la Iași, că este pregătit să-și asume o candidatură la Președinția României.

Cât de gravă este situaţia din Republica Moldova, şi cum este pregătită România să răspundă unei situaţii de criză? Cum trebuie înţeles mesajul preşedintelui Iohannis că România va ajuta Republica Moldova „în orice situaţie”?

Este actuala coaliţie una „geopolitică”, gândită de preşedinte ca să treacă vremea tumultuoasă a războiului din Ucraina? Dacă s-ar întoarce în timp, în septembrie 2021, când miniştrii USR au ieşit din Guvernul Câţu, ar mai lua această decizie? De ce nu a mers coaliţia cu PNL şi UDMR, şi dacă aceasta ar fi fost suficient de solidă pentru a face faţă actualelor provocări externe? 

Cum explică faptul că a plecat din USR după ce fusese ales democratic preşedinte al formaţiunii? Cât idealism şi cât pragmatism sunt de tolerat în politică? Dacian Cioloş, artizan al mai multor înţelegeri de compromis politic în Parlamentul European, descrie unde este, în opinia sa, linia roşie care desparte lucrurile pe care nu le doreşti, dar trebuie să le faci în politică, de compromisurile de neacceptat.

De ce nu reşeşte USR să treacă de „bariera” de 11% şi cum explică diferenţa dintre scorul de la europarlamentare şi cel de acum? Ce îşi propune REPER, formaţiunea pe care o conduce, şi care sunt previziunile acestui partid pentru anul electoral următor?

Care este diferenţa între REPER şi USR? Mai este posibil astăzi, aşa cum s-a întâmplat la alegerile europarlamentare din 2019, ca un partid lipsit de infrastructura clasică, bazat doar pe tehnologia comunicaţională a reţelelor sociale, să obţină scoruri mari la alegeri? Ce crede despre pericolul AUR?

YouTube video

Citește și: EXCLUSIV Dosar penal de 600 de milioane de lei, blocat la DNA după 7 ani, pentru că s-a pensionat procurorul


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum a beneficiat excepționalul Truică de condiții excepționale în detenție

Remus Truică, condamnat la 7 ani închisoare în dosarul...

Reacția Comisiei Europene după decizia Tribunalul General UE privind contractele pentru vaccinuri anti-COVID-19

Comisia Europeană anunţă că ia act de hotărârile pronunţate...

Magistrații, vameșii și politicienii, cei mai mari iubitori de diamante

Presshub a analizat declarațiile de avere ale funcționarilor publici...

Victor Negrescu, ales vicepreședinte al Parlamentului European

Victor Negrescu, vicepreședinte al Parlamentului European. România are doi...