VIDEO Familii din Olt şi Dolj repatriate din Fâşia Gaza

Data:

129 de români, printre care şi persoane din judeţul Olt, au fost repatriate de autorităţi din Fâşia Gaza, potrivit premierului Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a revenit din Egipt, miercuri seară, împreună cu un grup de cetăţeni români şi membri ai familiilor acestora care au fost evacuaţi din Fâşia Gaza. Premierul a declarat că printre cei repatriaţi se numără şi persoane din judeţul Olt.

„Au fost recuperați 129 de români atât români cu cetățenie română, cât și români din Republica Moldova. Fiecare familie, avem familii din Timișoara, Iași Dolj, Olt, Suceava, Bacău, fiecare are povestea ei. Mulți erau fericiți că merg la bunici acasă la Bacău sau la Suceava. Este o acțiune care va continua și în zilele următoare până când ajung la familiile lor”, a declarat Ciolacu.

Citește și Ministrului Mediului i se cere demisia de către cei care „au ghinionul să trăiască lângă o groapă de gunoi”

Ca să ajungă în România, românii din Gaza au trecut prin controale dure de securitate, au călătorit şase ore cu mașinile prin deșert și apoi alte trei ore cu o cursă specială TAROM și cu un avion militar Hercules. Pe pistă au avut loc momente emoționante, în care repatriații și-au întâlnit rudele care i-au așteptat cu nerăbdare acasă. Video și mai multe amănunte, în publicația Reporter24.

Sursa foto – Guvernul României

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related