VIDEO Consilier juridic agresat de primarul care voia să-l scoată din birou

Data:

Consilier juridic agresat de primarul care voia să-l scoată din birou, în localitatea Simeria, din Hunedoara. Iulius Bedea nu acceptă să fie contrazis și folosește puterea funcției pentru a hărțui angajații.

Ultimul gest care a siderat pe toată lumea a avut loc, miercuri, când – folosind agresivitatea fizică și verbală – a vrut să scoată din birou un consilier juridic pe care l-a trimis să lucreze la starea civilă. Agenția Națională a Funcționarilor Publici, sesizată de angajat, spune că delegarea folosită de primar pentru a scăpa de angajat nu respectă legea și ca atare nu se poate consuma.

Peste noapte, a dispărut mobila din biroul consilierului juridic

Pentru că a refuzat, în repetate rânduri, să avizeze de legalitate o serie de documente neconforme, consilierul juridic Dan Terteci a intrat în dizgrația primarului Iulius Bedea. Astfel, că acesta a folosit toate mijloacele pe care i le conferea funcția de primar de a-l scoate pe consilierul juridic de la locul de muncă. Și asta fiindcă îi încurca actul adminsitrativ dorit de el.

Citește și: Soacra primarului Cherecheș era dispusă să plătească cât spunea judecătoarea pentru achitarea ginerelui

Întregul scenariu pus la cale de primar reprezintă un tablou complet de hărțuire la locul de muncă: solicitarea unor activități într-un termen nerealizabil sau delegare, repetată, către alte locuri de muncă.

Apogeul comportamental a fost atins însă, miercuri, când a chemat poliția să-l evacueze din birou pe „intrusul” consilier juridic.

Fiindcă nici așa nu și-a atins scopul, primarul a ajuns să mute mobila din birou pentru a-l scoate pe angajat cu forța de acolo. Și pentru că a refuzat să iasă și în acest mod, peste noapte biroul în care își desfășura activitatea consilierul juridic a rămas fără mobilier.

Arbitrul dintre cei doi a fost tocmai Agenția Națională a Funcționarilor Publici care a trimis un răspuns la o petiție a angajatului prin care îl informează pe primar că decizia luată este în neconcordanță cu legea. Angajatul a depus plângere împotriva primarului. Joi dimineața, când s-a prezentat la serviciu, Dan Terteci a constatat că nu mai are biroul de lucru.

VIDEO-ul poate fi urmărit în Gazeta de Dimineață.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Nou parc industrial în Bihor: Parcul de Specializare Inteligentă Ștei | Bihoreanul

Nou parc industrial în Bihor. Președintele Consiliului Județean Bihor,...

Au înflorit narcisele și gențienele în Munții Rodnei | Săptămâna Online

Au înflorit narcisele și gențienele pe Masivul Saca, din...