VIDEO În jur de 150 de polițiști, infectați cu coronavirus. Radiografia unui sistem bolnav. Dezvăluiri din culise.

Data:

Poliţiştii au fost carne de tun în perioada stării de urgenţă, acuză Cosmin Andrei, liderul sindicatului poliţiştilor EUROPOL, în condiţiile în care MAI a confirmat recent că peste 500 de angajaţi ai săi au fost infectaţi iar 2 dintre aceştia au murit.

Liderul EUROPOL a mai explicat că într-un fel a fost trăită pandemia de poli operativi, cei ce îşi făceau datoria în stradă şi care interacţionau cu cetăţeanul, riscând să se infecteze ei şi familiile lor şi să îi infecteze şi pe români şi în cu totul alt fel au trăit-o şefii.

Pandemia pentru poliţişti: „La un post de poliţie din Olt patru colegi au primit două măşti, jumătate de litru de dezinfectant şi 3 perechi de mânuşi pentru 2 săptămâni. Pâi nici nu stiu cum aş putea să va spun că le-au împărţit. Oricum ei au primit sfatul să folosească doar o mânuşă că oricum sunt din latex şi nu e o problemă şi să folosească doar una să facă economie.”

Pandemia pentru şefi: „În perioada stării de urgenţă nu mai vedeai picior de şef, se închideau în birouri, nu mai mergeau în control, nu mai veneau la şedinţele de coordonare. La un moment dat la Constanţa voiau să le închidă vestiarul pentru că era lângă biroul şefului şi se gândea că dacă vin poliţiştii un uniforme potenţial contaminate din teren virusul să intre pe sub uşa biroului său şi să să contamineze şi el. Şi la un moment dat poliţiştii au fost obligaţi vreo două zile să se schimbe acasă de uniforma deşi aveau vestiar,”

Andreica a mai acuzat lipsa protocoalelor, a instructajelor şi faptul că MAI şi Marcel Vela şi-au făcut PR pe siguranţa şi sănătatea poliţiştilor: „Putem fi martori în dosarul UNIFARM/Pe străzi a fost Circul Globus”, a explicat poliţistul.

Informaţiile complete furnizate de poliţist despre modul în care a traversat politia pandemia, despre cât de sensibili al fakenews şi infodemie au fost oamenii legii pot fi accesate în materialul video.

Despre redacția informală #CovRoMd

Rețeaua informală #CovRoMd cuprinde 27 de publicații de nivel local, regional, național, reprezentate de PressHub: Express de Banat (Caraș-Severin, Timiș), Mesagerul de Sibiu (Sibiu), Monitorul de Cluj (Cluj), Alba24.ro(Alba, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Sibiu, Timiș), Gazeta de Dimineață (Hunedoara), Argeșul Online (Argeș), Epoch Times Romania (național),Monitorul de Botoșani (Botoșani), Oradea Press (Bihor), eBihoreanul(Bihor), Átlátszó Erdély (Harghita, Covasna, Cluj, Bihor, Satu Mare, Mureș), Revista 22 (national level), Zi de Zi (Mureș), Jurnalul Văii Jiului (Hunedoara), Arad24.net (Arad), Banatul Azi (Timiș, Arad, Caraș-Severin), inRoman.ro (Neamț), Resita.ro(Caraș-Severin), Liber în Teleorman (Teleorman), Info Sud-Est(Tulcea, Constanța), Jurnalul de Argeș (Argeș), Crișana (Bihor), Transilvania Reporter (Bistrița-Năsăud, Cluj, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj), Gazeta de Sud (Dolj, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Olt), Viața Liberă (Galați), Ziarul de Iași (Iași) și Vrancea24 (Vrancea). 

La nivel european, rețeaua include partenerul EURACTIV.ro (parte a rețelei pan-europene EURACTIV, prezentă în 14 țări, cu sediul central la Bruxelles), la nivelul Republicii Moldova, report.md, și, la nivelul unei comunități de 5,6M de utilizatori în România și 1M în diaspora românească, HotNews.ro, prin platforma de dezbateri interactive, LIVE VIDEO #deladistanță.

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cărțile care dărâmă blocul. Cum s-a transformat în știre virală gluma unui scriitor

Cărțile care dărâmă blocul și locatarii care au reclamat,...

Înfometarea nu te apără de boli. O minciună periculoasă

Înfometarea nu te apără de boli. O minciună periculoasă...

Bulgaria nu primește în secret refugiați sirieni și afgani pentru a fi acceptată în Schengen

Bulgaria nu primește în secret refugiați sirieni și afgani...

Un site anonim este cel mai important pion al dezinformării rusești în Ungaria

Un site anonim este cel mai important pion al...