VIDEO Nicolae Ciucă: România va beneficia în scurt timp de 2,6 miliarde de euro prin PNRR

Data:

România va beneficia în scurt timp de 2,6 miliarde de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență, reprezentând prima cerere de plată aprobată recent de Comisia Europeană, anunță Nicolae Ciucă. Premierul spune că este vorba de o confirmare a faptului că ne-am îndeplinit țintele și reformele asumate pentru ultimul trimestru al anului trecut, printr-un efort susținut la nivel guvernamental.

„Continuăm dialogul și coordonarea cu partenerii noștri europeni în perspectiva pregătirii și transmiterii celei de a doua cereri de plată din PNRR, până la sfârșitul acestei luni, în valoare de 3,2 miliarde de euro. De la începutul anului am focalizat întreaga noastră atenție și acum suntem în grafic în ceea ce privește țintele, jaloanele și reformele asumate pentru a obține banii de care România are nevoie pentru finanțarea economiei și a proiectelor de dezvoltare”, spune premierul.

”Am reușit să atragem în acest an peste 4 miliarde de euro din cadrul financiar multianul precedent”

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă este cel care a coordonat reuniunea Comitetului interministerial de coordonare a Planului Național de Redresare și Reziliență.

„Complementar acestui mecanism de finanțare, PNRR, am reușit să atragem în acest an peste 4 miliarde de euro din cadrul financiar multianul precedent și să pregătim accesarea banilor de care România va beneficia în perioada 2021-2027. Semnarea Acordului de parteneriat cu Uniunea Europeană, în valoare de peste 31 miliarde euro, și cele 16 programe operaționale înaintate de Guvern și aprobate de Comisia Europeană asigură perspective certe de finanțare în următorii ani investițiilor în economie și proiectelor de modernizare așteptate de cetățenii români”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Detalii aici: http://bitly.ws/vKEd

Citește și BREAKING A demisionat Vasile Dîncu. Nu mai poate colabora cu Iohannis – PRESShub

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală de 1 Mai cu lideri de sindicat | Club Feroviar

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală, de...

Tehnologie revoluționară testată de NASA, un motor cu reacție de numai 1,3 metri | Aktual24

Tehnologie revoluționară testată de NASA. Agenția spațială americană a...

Românii și micii 1 Mai: de 7 ori mai multe comenzi față de o zi obișnuită

Românii și micii 1 Mai. Această zi deține recordul...

Al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner a fost adus în ţară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii...