VIDEO Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: România, un exemplu extraordinar de solidaritate în sânul Europei

Data:

România a oferit un exemplu înduioşător pentru întreaga lume când a început războiul în Ucraina și că este un exemplu extraordinar de solidaritate în Europa, a declarat joi, la București, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„România a oferit un exemplu înduioşător pentru întreaga lume când a început războiul. România ajutat toţi refugiaţii de la Vama Siret, oferindu-le pături, apă, alimente. Oamenii şi-au deschis uşile propriilor case pentru refugiaţi, s-au organizat prin mediile de socializare misiuni de strângere de fonduri, populaţia română este pregătită să primească refugiaţii.

România nu doar că îi primeşte în casele lor pe refugiaţi, dar ajută şi Republica Moldova şi asigură generatoare de electricitate deosebit de importante pentru Moldova.

România a asigurat medicamente pentru Ucraina. Dumneavoastră sunteţi un exemplu extraordinar de solidaritate în sânul Europei. Vă mulţumesc din suflet pentru exemplul dat”, a spus Ursula von der Leyen, într-o declaraţie comună de presă cu preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Comisiei Europene a fost primit joi, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis.

Ursula von der Leyen se află în România de miercuri seară, când a avut o întrevedere cu premierul Nicolae Ciucă.

YouTube video

Citește și: VIDEO Iohannis, după întâlnirea cu Ursula von der Leyen: Am discutat despre intensificarea sprijinului mai ales umanitar către Ucraina / Creșterea securității energetice a UE, un obiectiv pentru noi toți

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...