Vlad Gheorghe, singurul român la Conferința pentru Reconstrucția Ucrainei de la Londra

Data:

Vlad Gheorghe, europarlamentar USR/Renew Europe a fost singurul politician român care a fost prezent la Conferința pentru Reconstrucția Ucrainei de la Londra. În cadrul evenimentului, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat oficial că Ucraina va primi 50 de miliarde de euro.

Ucraina candidează să adere atât în NATO, cât și în Uniunea Europeană. Astfel, în ultimele două zile din cadrul Conferinței au avut loc discuții despre cum Ucraina poate să fie sprijinită să-și revină după invazia rusească.

Citește și: VIDEO Ce șanse mai are România să intre în Schengen. Vlad Gheorghe: Țările care se opun, să plătească

„Altfel spus, cum facem să avem noi un vecin cu granițe sigure și toată infrastructura necesară să fim mai puternici împreună și să prosperăm. Am ascultat în deschidere discursul președintelui Zelensky spunând asta, l-am ascultat pe premierul Marii Britanii, Rishi Sunak și chiar acum, șefa Comisiei, Ursula Von der Leyen a anunțat aici sprijinul de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina în următorii 4 ani”, a anunțat Vlad Gheorghe, europarlamentar USR/Renew Europe pe pagina sa de Facebook.

Activele rusești înghețate depășesc suma necesară pentru reconstruirea Ucrainei

Europarlamentarul a mai scris că nu cetățenii europeni, britanici sau americani sunt cei care ar trebui să plătească despăgubiri pentru Ucraina, ci chiar cei care sunt vinovați de aceste distrugeri.

Citește și: De ce greva magistraților, deghizată în „protest”, este ilegală

„Adevărata miză sunt sutele de miliarde de euro din averile oligarhilor și activele regimului de la Kremlin, «înghețate» prin pachetele de sancțiuni aplicate de statele membre UE de la începutul războiului.

Din banii rușilor vizați de sancțiuni trebuie să se facă reconstrucția Ucrainei și pentru asta lucrez în Parlamentul European, ca teatrul din Mariupol, barajul Nova Kakhovka, toate școlile, maternitățile, spitalele, blocurile și casele distruse de bombele rusești să fie plătite de Rusia, nu de către noi”.

Vlad Gheorghe susține că activele rusești înghețate depășesc 400 de miliarde de euro, suma necesară estimată pentru reconstruirea Ucrainei. Acesta spune că datorită legislației europene la care s-a lucrat în ultimul an, banii proveniți din active ar putea să fie confiscați și folosiți în acest sens.

„Trebuie să fim conștienți că eșecul de a ajuta în mod eficient Ucraina prin penalizarea justificată a agresorilor va fi folosit de Putin pentru a slăbi nu doar Ucraina, ci mai ales construcția europeană unită, deci și România” a continuat politicianul.

În finalul postării, acesta spune că, ajutând Ucraina, ajutăm de fapt România prin protejarea granițelor și a prosperității noastre ca țară de amenințarea rusească.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!


Articole susținut de:

Mai multe detalii pe:

vladgheorghe.ro

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Gara de Nord are de acum un sistem digital de informare extins

Sistemul digital de informare pentru călători a fost extins...

Liderul chinez Xi Jinping a a fost primit de Emmanuel Macron la Palatul Élysée

Liderul chinez Xi Jinping a început luni o vizită...

Ce rute recomandă poliția șoferilor pentru a evita aglomerația

Poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto să ia în...