Zeci de participanți, din 12 cluburi din lume, la Concursul European (IRO) al Câinilor de Căutare-Salvare | Știri Craiova

Data:

spot_img

Concursul European (IRO) al Câinilor de Căutare-Salvare organizat la Craiova: 12 cluburi din lume și-au anunțat participarea.

Sute de vizitatori sunt așteptați la Concursul European (IRO) al Câinilor de Căutare-Salvare

Craiova devine din nou polul chinologic european de salvare. Peste 35 de participanți, din 12 cluburi, si peste 200 de vizitatori sunt așteptați la Concursul European (IRO) al Câinilor de Căutare-Salvare. Evenimentul va avea loc între 24 și 25 mai 2024 în mai multe zone din oraș.

Citește și: Scădere îngrijorătoare a numărului de turiști la Iași: cu 6.400 mai puțini vizitatori în primul trimestru față de aceeași perioadă din 2023 

„Sosirea elitei chinologiei de salvare din Austria, Germania, USA, Turcia, Polonia, Ungaria, Bulgaria și România și participarea unui număr foarte mare și variat de rase, face ca această ediție de IRO TEST să aibă un nivel chinologic foarte ridicat și dificil, fiind un regal canin”, anunță organizatorul, Centrul Național Educare Canin – CNEC.

Astfel, România se menține în Calendarul Mondial competițional de Salvare, unde CNEC realizează cele mai importante evenimente internaționale de salvare.

Citește și: O fostă studentă de top și reprezentantă a României la concursul de frumusețe din Mexic 2022 candidează din scaunul cu rotile

Cinci campionate organizate la Craiova

Reamintim că la Craiova au avut loc cinci campionate: în 2009 – Campionatul Mondial al IRO, Individual; 2016 – Campionatul Mondial al FCI, Echipe; 2021 – Campionatul Mondial al FCI, Echipe; 2022 – Campionatul Mondial al IRO, Individual; 2023 – Campionatul Mondial al FCI, Echipe.

Mai trebuie spus că Centrul Național de Educare Canină participă activ și voluntar la misiuni de salvare ori de câte ori este nevoie, atât local, cât și internațional. Ultima mare misiune a fost cea pentru salvarea de sub dărâmături a victimelor din oraşul Hatai (Turcia) în urma cutremurului devastator de anul trecut.

Ambasadorul Turciei în România a venit special la Craiova pentru a le mulțumi personal celor opt oameni și șase câini care au căutat neîncetat să salveze vieți. Ei eu reușit să găsească în viață patru persoane.

Articolul integral, în Știri Craiova

Sursa foto: Centrul Național de Educare Canină/Facebook (arhivă)


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Știri Craiova
Știri Craiova
StiriCraiova este un ziar online care oferă informații incisive din mediile de interes ale orașului și județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related