Zilele Culturii Maghiare, la Oradea. Paradă cu care alegorice, muzică, dansuri și bunătăți culinare

Data:

Zilele Culturii Maghiare, la Oradea. Paradă cu care alegorice, muzică, dansuri și bunătăți culinare. Săptămâna aceasta aduce în Piața Unirii o nouă ediție a evenimentului Zilele Culturii Maghiare Oradea. Perioada 19-21 august va fi dedicată comunității maghiare și vor fi promovate tradițiile, specificul gastronomic și istoria comună pe care le împărtășim.

Ediția 2023 se desfășoară pe parcursul a trei zile și cuprinde activități dedicate întregii familii, muzică, dansuri cu specific maghiar, meșteri populari, bunătăți culinare, activități pentru copii, spectacole de teatru și mult așteptatele care alegorice.

Parada carelor alegorice are loc luni, 21 august, pe străzile Oradiei și va cuprinde 4 care: unul al orașelor Oradea și Debrețin, coroana Sfântului Ștefan, carul Filarmonicii Kodály Debrețin și carul Grupului Marnevall.

Carul de flori comun al Oradiei și Debrecenului – Meridianul Zero – Carul cu flori comun al Oradiei și Debreținului marchează una dintre cele mai importante descoperiri ale Europei: primul observator astronomic european care a luat naștere în Oradea. Timp de peste două secole, între 1464 și 1667, Meridianul Zero, folosit pentru crearea hărților de navigație, a fost amplasat în Cetatea Oradea. Meridianul Zero are o importanță deosebită, având un rol esențial în dezvoltarea navigației și cartografiei și reprezintă și azi dorința de cunoaștere și descoperire.

Continuarea în Ebihoreanul.ro

Citește și: De ce nu mai este nici o universitate românească în top 1.000 mondial

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...