5 lucruri de care ai nevoie pentru a te bucura de un somn liniștit

Data:

5 lucruri de care ai nevoie pentru a te bucura de un somn liniștit. Lipsa somnului poate afecta multe sfere ale vieții. Mai ales atunci când vine vorba despre productivitate, energie sau moral.

Pentru unele persoane, cinci ore de somn pe noapte pot să fie suficiente. Dar, pentru altele, este nevoie de măcar 8-9 ore pentru a se simți revigorate și gata să înfrunte ziua așa cum trebuie. Pentru a te bucura deci de un somn liniștit, indiferent de câte ore petreci în pat, iată care sunt lucrurile de care să ții cont și de care ai nevoie.

O saltea de calitate

Cel mai important lucru este să îți cumperi o saltea de calitate. Și un topper 140/190. Nu trebuie să uităm că petrecem un sfert din timp alungiți pe saltea.

Și că există o serie de semne care te pot avertiza că este timpul să-ți schimbi salteaua: te trezești obosit, prost dispus, lipsit de vitalitate sau dormi agitat. Faptul că te răsucești în pat o noapte întreagă poate însemna și că salteaua nu îți mai oferă confortul de care ai nevoie.

Achiziționarea unei noi saltele nu este o chestiune fără importanță. Salteaua este cea mai importantă componentă a patului tău.

Alege și un topper

Dacă ți se pare că ai o saltea 140 X200 prea fermă, acesta va îmbunătăți confortul. Punctele de presiune pot fi ameliorate cu acest accesoriu, în special dacă ai dureri de spate, de șold sau de umăr dacă dormi pe o parte. Va învălui mai precis contururile corpului și va compensa arcuirea slabă, distribuind astfel greutatea corpului în mod egal și îmbunătățind circulația sângelui.

Citește și: Profile decorative pentru personalizarea camerelor

Perna pe care dormi are și ea importanța sa

Pentru a evita durerile de spate și pentru a avea un somn bun, perna trebuie să asigure alinierea coloanei vertebrale. Aceasta susține capul în timp ce dormi, păstrând o distanță bună între umeri și gât.

Perna trebuie să mențină capul aliniat cu coloana vertebrală, fără a genera tensiuni pe tot parcursul nopții.

Poziția corectă va preveni durerile musculare la nivelul gâtului, umerilor și spatelui. Alegerea pernei, mai ales a unei perne cu memorie, va depinde de faptul dacă dorești să dormi bine sau doar să te relaxezi, cum ar fi să citești în pat.

Trebuie să te asiguri că topperul corespunde nevoilor tale

Magia care poate fi creată atunci când pășești în așternuturi moi care tocmai au ieșit din uscător – este un vis! Chiar mai bine dacă tocmai v-ați ras pe picioare (oamenii adevărați știu, haha!). Încă o dată, la fel ca în cazul saltelei, alege să investești într-un set de lenjerie de calitate pentru a fi cât mai confortabilă.

Măști de somn pentru întuneric total

Noaptea este pentru a dormi. Și pe bună dreptate. Întunericul încurajează producția de melatonină, hormonul somnului. Cu toate acestea, este posibil ca dormitorul tău să nu fie în întuneric total, în ciuda obloanelor închise. Așa că, pentru a te ajuta să te lași în brațele lui Morfeu fără a fi deranjat de lumină, adoptă o mască de somn.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Protest pro-Palestina la București. Manifestanții condamnă masacrul din Gaza

Protest pro-Palestina la București, sâmbătă, după ce manifestări similare...

Procurorul Onea se întoarce la DNA

Instanța supremă a anulat ordinul fostului procuror șef al...

Dator la Fisc cu 55 milioane de euro, primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței

Primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței...