6 milioane de euro pentru o rețea verde de transport în Timiș

Data:

6 milioane de euro pentru o rețea verde de transport în Timiș. Consiliul Județean a primit finanțarea pentru achiziționarea de microbuze electrice.

Autoritatea județeană a depus cererea de finanțare prin PNRR, Componenta C15 – Educație, în numele a 63 de unități administrativ teritoriale timișene care și-au exprimat anterior interesul în acest sens.

Proiectul vizează asigurarea mobilității școlarilor către unitățile de învățământ, în special a celor din zone defavorizate din punct de vedere al transportului, pe de o parte și, pe de altă parte, contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, conform cerințelor Uniunii Europene.

Citește și: UE: Disputa privind cerealele ucrainene continuă

6 milioane de euro pentru o rețea verde de transport în Timiș

Fondurile care vor reveni județului vor fi folosite pentru achiziția a 27 de microbuze, dintre care 24 cu 16+1 locuri și 3 microbuze cu un număr de 8+1 locuri.

Departajarea comunelor care vor putea să primească noile mijloace de transport se va face în urma îndeplinirii condițiilor prevăzute în Ghidul apelului și cu respectarea unor condiții privind asigurarea exploatării mijloacelor de transport primite.

În perioada următoare, se va întocmi documentația necesară organizării licitației pentru desemnarea furnizorului mijloacelor de transport.

„Această inițiativă, alături de proiectul de amenajare a unor trasee velo, confirmă eforturile noastre de a ne încadra în cerințele europene de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Ne dorim să creăm o rețea de transport verde în județ, rețea care să faciliteze accesul elevilor din zonele defavorizate către unitățile de învățământ”, a reamintit președintele Consiliului județean Timiș, Alin Nica.

Continuare în Banatul Azi!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: banatulazi.ro)

spot_imgspot_img
Banatul Azi
Banatul Azihttps://www.banatulazi.ro/
Banatul azi este o publicație regională, cu un conținut generalist, care combină jurnalismul clasic cu editoriale, reportaje, interviuri, cu cel de tip new-media, care pune un puternic accent pe partea video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un tânăr jandarm din Oradea a devenit campion european la arte marţiale | Bihoreanul

Un tânăr jandarm din Oradea a fost desemnat campion european...

Grădina Zoologică din Sibiu îi așteaptă pe vizitatori cu o surpriză- animale noi

Sute de sibieni, dar şi turişti au vizitat, luni,...

Universitatea de Vest din Timișoara dezvoltă primele programe de studii în domeniul tineretului din România

Într-un efort concertat de a răspunde nevoilor de pregătire...

Primăria Iași este obligată să achite despăgubiri de mii de lei

În ultimii ani, Primăria Municipiului Iași este obligată, pe...