7.000 de euro, pensia specială a unui brăilean, fost judecător și șef de penitenciar, pensionat la 52 de ani

Data:

Cea mai mare pensie primită de un brăilean se ridică la 7.000 de euro, potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de DEBRAILA.ro. Este vorba despre pensia specială a unui fost magistrat.

La polul opus, cea mai mică sumă primită lunar de un pensionar din România este de 1.125 de lei, pensia minimă socială garantată.

La acest moment, în coaliția guvernamentală, există o dezbatere intensă pe tema pensiilor speciale. Mai exact, Comisia Europeană nu ar fi de acord cu actuala formă a legii pensiilor speciale, arătând faptul că reducerile cheltuielilor cu beneficiarii de pensii speciale rămân nesemnificative.

România și-a asumat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, care ar aduce aproape de 30 de miliarde de euro, o reforma reală a pensiilor speciale bazată pe contributivitatea mai mare a celor care beneficiază de aceste venituri.

FOST JUDECĂTOR ȘI ȘEF DE PENITENCIARPENSIE DE 7.000 DE EURO

Sursele DEBRAILA.ro arată că deținătorul celei mai mari pensii primite de un magistrat brăilean este un fost judecător, care a condus și Penitenciarul Brăila.

Citește și: IMPORTANT Victimele traficului de persoane vor putea obține mai rapid acte de identitate

Acesta încasează lunar 34.634 de lei.

Este vorba despre Gheorghe Cucu, în vârstă de 67 de ani, care s-a pensionat în anul 2007, după 26 de ani de magistratură.

Conform unui document al Consiliului Superior al Magistraturii, Cucu îndeplinea condițiile pentru pensionare la 52 de ani, fiind judecător din anul 1981. Decizia de pensionare a fost emisă în septembrie 2007.

Continuarea, în stiri Braila – debraila.ro!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto arhivă

spot_imgspot_img
De Brăila
De Brăila
Înființat în 2016, site-ul de știri debrăila.ro are, pe Facebook, peste 69.000 de urmăritori. Publicația online este cunoscută pentru numeroasele subiecte preluate de presa centrală, care vizează, în mod special, politica, administrația, crima organizată și justiția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Uber și Bolt versus taxi. Ce alimentează conflictul  | Ziarul de Iași

Concurența dintre firmele de taxi tradiționale și serviciile de...

Cum va fi amenajată Piața Consiliul Europei din Alba Iulia | Alba24

Cum va fi amenajată Piața Consiliul Europei din Alba...