A apărut proba în Dosarul Flux: Primarul Iașului a trimis mesaj de pe telefonul personal. Mesajul este probă la dosarul DNA

Data:

Dezvăluiri în „Dosarul Cheșcu”. Exclusiv: DNA a reușit să recupereze sms-ul pe care primarul Mihai Chirica i l-a trimis unui subaltern cu indicarea adresei la care trebuia să facă edificarea. Funcționarul, Gabriel Ghergheșanu, era un om de încredere al edilului și-i intrase sub piele și lui Cheșcu.

În această speță, Ghergheșanu a încheiat cu DNA un acord de recunoaștere a vinovăției și, dacă va fi admis de judecători, acesta va fi condamnat la 2 ani, 2 luni și 20 de zile de închisoare cu suspendare.

O altă bombă: surse apropiate primarului au declarat că Mihai Chirica și cumătrul său, Gabriel Harabagiu (fost viceprimar), au fost în repetate rânduri la vila din Galata a milionarului Cheșcu, la șprițuri și grătare.

Anomalie: judecata pe fond încă nu a început deși DNA a trimis rechizitoriul la instanță în iulie 2022. Până pe 5 aprilie 2023 a stat la camera preliminară. Judecătorul a admis că dosarul a fost întocmit corect, însă inculpații au contestat. Dar urma i s-a pierdut, încă nu apare înregistrat la Curtea de Apel pentru judecarea contestațiilor.

Continuarea în Reporteris.ro

Citește și: Investigațiile UE privind tăierile ilegale de păduri avansează, printre zvonuri că România nu va fi dată în judecată

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...