A murit Franz Beckenbauer, legendarul fotbalist german

Data:

A murit Franz Beckenbauer, legendă a fotbalului german. Beckenbauer a murit duminică, la vârstă de 78 de ani, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate o perioadă îndelungată. Fostul fotbalist nu mai apăruse în public multă vreme.

„Cu profundă tristețe vă informăm că Franz Beckenbauer s-a stins din viață în liniște ieri, duminică, înconjurat de familia sa”, a transmis familia celui cunoscut drept „Der Kaiser” („Împăratul”).

Citește și Arhiepiscopia Tomisului face afaceri cu sticle goale pentru agheasmă

Franz Beckenbauer este unanim considerat unul dintre cei mai importanţi fotbaliști din toate timpurile. Este un simbol al fotbalului german, cu 103 selecții şi 14 goluri în echipa Germaniei de Vest, pe care a condus-o spre titlul suprem la Cupa Mondială din 1974, înainte de a repeta performanța, în calitate de antrenor, 16 ani mai târziu.

Are în palmares şi titlul european, în 1972, cu naţionala Republicii Federale a Germaniei. De asemenea, a câștigat numeroase alte distincții, printre care trei Cupe ale Campionilor consecutiv cu Bayern Munchen, alături de care, în anii ’70, a mai obţinut Cupa Cupelor, Cupa Intercontinentală, patru titluri și patru Cupe ale Germaniei.

A câştigat de două ori Balonul de Aur, în 1972 şi 1976, titrează publicația Viața Liberă.

Citește și Orădeanul care a câștigat un Grammy vrea să se întoarcă în România

A murit Franz Beckenbauer

Înainte de Cupa Mondială din 2022 din Qatar, Franz Beckenbauer a declarat că nu poate fi prezent pentru că nu mai vede cu ochiul drept, la care a suferit un atac asemănător infarctului la inimă: „Am avut un aşa-zis atac de cord la un ochi.

Din nefericire, nu pot vedea nimic cu ochiul drept şi trebuie să am grijă de inima mea”.

Total absent din mass-media din aprilie din cauza agravării stării sale de sănătate, ziarul german Der Spiegel trăsese un semnal de alarmă la finalul anului 2023, susţinând că orice izbucnire emoţională ar putea pune în „pericol grav” starea clinică a Kaiserului, care a suferit o „deteriorare semnificativă”, afectându-i atât judecata, cât şi memoria, fără nicio perspectivă de ameliorare, scrie News.ro.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...

Cazul Simonei Halep schimbă tenisul – WTA pregătește reguli noi

Cazul Simonei Halep schimbă tenisul - WTA pregătește reguli...

Liderul ultrașilor rapidiști a fost arestat

Liderul ultrașilor rapidiști a fost arestat. Trei dintre ultrașii...

Nicoleta Dincă și-a anunțat retragerea de la naționala de handbal feminin

Încă o jucătoare din vechea gardă își anunță retragerea...