Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane

Data:

Direcția de Poliție Transporturi a organizat săptămâna aceasta o acţiune de control privind legalitatea desfășurării transportului rutier în regim „TAXI”, „în regim de închiriere” și în domeniul transportului alternativ, în zona aeroporturilor civile din România.

În cadrul acțiunii, au fost verificate 198 de autovehicule, au fost legitimate 314 persoane, fiind aplicate 71 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 14.090 de lei.

Din totalul sancţiunilor, 21 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările și completările ulterioare, 47 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice și 3 la alte acte normative.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare și au fost reținute 2 plăcuțe de înmatriculare.

Citește și: 50 de milioane de euro pentru modernizarea rețelelor de termoficare în Oradea

Acțiuni în zona aeroporturilor

La data de 13 mai 2024, ora 12.50, polițiștii Biroului de Poliție Transporturi Aeriene Craiova au depistat un bărbat, de 46 de ani, în timp ce conducea un autoturism, în zona Aeroportului Internațional Craiova.

În urma verificărilor efectuate, împreună cu specialiști R.A.R., s-a constatat faptul că autoturismul emană noxe peste limita legală admisă, fapt pentru care acesta a fost sancționat contravențional, conform O.U.G. nr. 195/2002 republicată privind circulația pe drumurile publice, cu amendă în valoare de 825 de lei.

La data de 13 mai 2024, ora 13.15, polițiștii Biroului de Poliție Transporturi Aeriene Craiova au depistat un bărbat, de 48 de ani, în timp ce conducea un autoturism, în zona Aeroportului Internațional Craiova, care, la finalul cursei, nu a eliberat bon fiscal pentru contravaloarea prestației efectuate.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, cu amendă de 500 de lei.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursă foto: Poliția Română

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Trei ruși riscă retragerea cetățeniei române. Ar fi săvârșit fapte deosebit de grave

Trei ruși riscă retragerea cetățeniei române. Ar fi săvârșit...

Încrederea în presă românească, cea mai scăzută din ultimii ani. Topul încrederii, surprinzător

Încrederea în presă românească este printre cele mai scăzute...

Lucian Bode a pierdut al doilea proces prin care încerca să scape de decizia de plagiat

Lucian Bode a pierdut, definitiv, cel de-al doilea proces...

13 persoane arestate pentru trafic de droguri de risc și mare risc

13 persoane arestate pentru trafic de droguri de risc...