50 de milioane de euro pentru modernizarea rețelelor de termoficare în Oradea | Bihoreanul

Data:

Modernizarea rețelelor de termoficare este în planul Primăriei Oradea, care a depus la Ministerul Energiei un proiect de 50 milioane euro. Proiectul vizează reabilitarea a 29 de kilometri de conducte secundare ce deservesc 19 puncte termice din întreg oraşul.

„O concurenţă destul de mare”

Practic, proiectul vizează cea de-a IV-a etapă de reabilitare a reţelelor de termoficare din municipiu.

„Există o concurenţă destul de mare pe aceste finanţări acordate de către Ministerul Energiei. Am încercat să maximizăm punctajul proiectului, aşa că şansele să obţinem finanţarea sunt destul de mari. Cel mai probabil vom şti undeva în vară dacă am reuşit să atragem fondurile solicitate”, a declarat pentru BIHOREANUL, şeful Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din cadrul Primăriei Oradea, Marius Moş.

Banii ar urma să fie alocaţi prin Fondul de Modernizare al ministerului.

Citește și: Festivalul Internațional de Teatru „Povești” începe astăzi la Alba Iulia

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, valoarea totală a proiectului depus se ridică la 375 milioane lei, sumă din care valoarea eligibilă se ridică la 248,5 milioane lei, echivalentul a circa 50 milioane de euro.

Valoarea finanţării nerambursabile solicitată prin Fondul de Modernizare este de 246 milioane lei (99% din cheltuielile eligibile) fără TVA, acesta fiind neeligibil.

Modernizarea rețelelor de termoficare. Conducte vechi de 50 de ani

Conform studiilor care au stat la baza proiectului, actualele reţele, depăşite moral, sunt vechi de circa 50 de ani, izolate prost, cu pierderi de circa 25% şi cu contoare fără posibilitatea de citire la distanţă.

Acestea ar urma să fie înlocuite cu ţevi preizolate, cu coeficient de pierdere termică scăzut, iar branşamentele de încălzire vor fi digitalizate şi vor transmite datele consumului la distanţă.

Articolul integral în Bihoreanul!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursă foto: ebihoreanul.ro

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Crosul „Ziua Olimpică” | Oltenia Live

Crosul „Ziua Olimpică” a ajuns la ediția XXIX-a. Evenimentul...

Zilele Hungarikum | Mesagerul de Sibiu

Zilele Hungarikum se află la cea de-a 15-a ediție,...