Nava scufundată în Marea Neagră. Operaţiunea de căutare a celor trei marinari dispăruţi, suspendată din cauza întunericului

Data:

spot_img

Nava scufundată în Marea Neagră. Operaţiunea de căutare a celor trei marinari sirieni dispăruţi în urma naufragiului a fost suspendată din cauza lăsării întunericului, anunţă un comunicat al Autorităţii Navale Române, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, cei trei sunt daţi dispăruţi după ce o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sfântul Gheorghe.

La bordul navei se aflau 11 persoane.

Opt marinari salvați de pe nava scufundată

„Nava scufundată (…) avea la bord 11 membri de echipaj, 9 cetăţeni sirieni şi 2 cetăţeni egipteni, iar 8 dintre aceştia au fost salvaţi de către nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului şi care a fost coordonată de către ofiţerii MRCC”, se mai arată în comunicat.

Cei 8 marinari salvaţi au fost preluaţi de nava SAR Artemis şi transportaţi în Portul Constanţa unde au fost aşteptaţi de ambulanţe pregătite să le acorde îngrijiri medicale.

Ofiţerii MRCC au emis un aviz către navigatori cu privire la membrii echipajului navei Mohammad Z care sunt în continuare daţi dispăruţi.

Dosarul de cercetare al acestui eveniment a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Citește și: România nu mai poate reabilita criminali de război. Leonard Zăicescu, supraviețuitor al Holocaustului: Sunt tineri care nu au habar de pogrom

Marinar de pe nava scufundată în Marea Neagră, transportat la spital

Un marinar de pe nava scufundată în Marea Neagră, lângă Sfântu Gheorghe, sâmbătă dimineaţă, a fost transportat la spital, cu traumatisme.

La acţiunea de salvare, ISU Dobrogea a participat cu două autospeciale pentru transport personal şi victime multiple şi un echipaj de prim ajutor, a declarat, în Portul Constanţa, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anamaria Stoica, potrivit Agerpres.

„La faţa locului au fost evaluate medical opt persoane, dintre care o singură persoană a fost transportată la Spitalul Judeţean Constanţa cu echipajul de prim ajutor, toate cele opt persoane fiind conştiente, cooperante. Persoana care a fost transportată la spital prezenta două traumatisme”, a precizat aceasta.

Elicopter al Forțelor Aeriene Române, în misiune de căutare pe mare

Un elicopter IAR 330 Puma, din dotarea Forțelor Aeriene Române, a fost trimis sâmbătă în misiune de căutare pe mare a posibililor supraviețuitori ai echipajului navei scufundate, sâmbătă dimineață, în Marea Neagră.

“La solicitarea Autorității Navale Române, ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a aprobat punerea la dispoziție, în regim de urgență, a unui elicopter care să sprijine eforturile autorităților române depuse pentru căutarea și salvarea celor trei marinari dați dispăruți în dimineața acestei zile, ca urmare a scufundării navei Mohammad Z, pavilion Tanzania, în apropiere de Sfântu Gheorghe”, a transmis MApN.

Elicopterul a decolat din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu în jurul orei 15:40, având la bord personal specializat pentru misiunile de căutare-salvare pe mare.

Citește și: Dator la Fisc cu 55 milioane de euro, primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ministerul Apărării Naționale / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Eurobarometrul corupției 2024. România stă cel mai prost dintre statele UE | Aktual24

Comisia Europeană a dat publicității Eurobarometrul corupției pe 2024....

Cum urmărea spionul Caraman criticii comunismului și de ce a fost declarat colaborator al Securității

Mihail Caraman, cu numele de serviciu „Mihai Neagu” și...

Incendiu la Oltchim Râmnicu Vâlcea. A fost emis mesaj RO-ALERT

Incendiu la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Un incendiu a izbucnit...