Acuzaţii ale unei foste studente: s-a lăsat de facultate din cauza hărţuirilor sexuale

Data:

Acuzaţii ale unei foste studente: Anda Puşcaşu, o tânără în vârstă de 26 de ani, din Suceava, fostă studentă a Facultăţii de Medicină Veterinară, a ales să renunţe la studii cu doar câteva luni înainte de absolvire.

Motivul este unul care ar trebui să suscite o discuţie mai amplă. Postarea ei făcută pe o reţea de socializare a dus la o investigaţie a conducerii facultăţii.

Recent, tânăra care trebuia să finalizeze licenţa în anul 2021 a explicat de ce a luat această decizie într-un clip postat pe reţeaua de socializare TikTok.

În mesajul său, Anda a vorbit despre perioada care i-ar fi cauzat o stare de depresie severă, dar şi despre profesorii care, aşa cum a susţinut fosta studentă, ar fi determinat-o să nu mai continue.

Citește și „Dosarul Tabla”, varianta soft. Bătaie pe acoperişul casei între patronii a două firme concurente de vânzări tablă

„Se fac doi ani de când m-am lăsat de facultate. Am făcut 5 ani şi jumătate de Medicină Veterinară la Iaşi. Ani care literalmente mi-au mâncat viaţa şi sănătatea psihică. M-am lăsat pentru că eram în depresie foarte rău, ajunsesem într-un punct în care nu mai vedeam scopul.

Nu mai vedeam vreo scăpare. Pe scurt, s-au adunat atât de multe, încât am crezut că nu o mai duc, şi m-am lăsat. Am ales să am grijă de sănătatea mea psihică. Nu o să dau nume pe piese, dar o să vorbesc despre anumiţi profesori… care mi-au marcat ăştia 5 ani şi jumătate “, a menţionat aceasta în clip.

Citește și: Claudiu Crăciun: Ar trebui să ne îngrijoreze tentația unor părți din partidele mari de a colabora cu AUR

Profesorii au făcut-o să renunţe la facultate?

Fosta studentă a descris cu lux de amănunte întâmplările prin care ar fi trecut de-a lungul anilor, în facultate.

„În anul I am avut un profesor care făcea glume extrem de nepotrivite cu studentele, era sexist şi misogin cu noi toate. Glumele erau de genul «A, ai întârziat pentru că ai fost în cămin cu colegul să îi f***i nesul. A, azi eşti aşa obosită ori supărăţică pentru că nu ţi-a dat-o bine azi-noapte.

Pe lângă astea, foarte multe glume nepotrivite care nu îşi aveau rostul. Iar dacă îţi ieşea examenul trebuia să îi dai apă la moară lui, la examen trebuia să vii în fustiţă sau rochiţă. În anul 3 sau 4 aveam o profesoară despre care ştiam noi, de la studenţii din anii mai mari, că la examenul dânsei trebuie să avem protocol.

Ce e ăla protocol ? Ei bine, la examenul dânsei trebuia să punem bani toţi şi să avem sticlă de apă plată, evident, în sticlă de sticlă, cafea făcută de noi, fierbinte în termos, fructe, fistic, prăjituri de la cea ma scumpă cofetărie de Iaşi…

Erau foarte multe chestii care trebuiau aduse, evident, şi un buchet de flori sau o floare în ghiveci. Au existat grupe la care a râs de floarea sau buchetul adus de colegi. Le-a lăsat florile şi i-a certat.

Poate o să spuneţi că nu se întâmpla nimic dacă nu făceam toate astea… Ei bine, au fost grupe care nu au făcut acest protocol şi nu a trecut nimeni examenul”, a mai spus tânăra, în clip.

Mai multe aflați din Ziarul de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Victor Micula scapă de închisoare | Bihoreanul

Victor Micula scapă de închisoare, într-un dosar în care...

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina | Oglinda de Azi

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina...

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști | Aktual24

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști....