O nouă discuție despre aderarea României la Schengen, în reuniunea Consiliului JAI

Data:

O nouă discuție despre aderarea României la Schengen, în reuniunea Consiliului JAI care va avea loc luna aceasta la Luxemburg.

Miniștrii de Interne și cei de Justiție a statelor membre UE se vor întâlni la Luxemburg pe 19 și 20 octombrie. Printre subiectele de pe agenda de lucru se numără și Spațiul Schengen.

Europarlamentarul Vlad Gheorghe atrage atenția asupra faptului că acest subiect apare în contextul migraților, fapt care nu avantajează România în demersul de aderare.

Citește și: Reduceri doar din vorbe. Ciolacu a dublat numărul de membri din consiliul consultativ al Guvernului

„Se discută iar despre România în Schengen. Pe 19 și 20 octombrie are loc la Luxemburg o nouă reuniune a Consiliului JAI.

Miniștrii de justiție și de interne din toate statele membre ale UE vor discuta iar despre migrație și, surpriză, este și Schengen pe agenda de lucru, după cum vedeți mai jos.

Atenție, nu este un vot, ci o discuție, cu primirea de informări de la partea română. Ce trebuie remarcat este că Schengen apare pe agendă TOT în contextul discuțiilor despre migrație – ceea ce nu ajută cauza noastră, ci mai degrabă dă apă la moară lui Nehammer și pretextului Austriei de a ne lăsa pe dinafara spațiului unic de circulație european”, a menționat Vlad Gheorghe.

România merită în Schengen

România merită în Schengen, a declarat marți președinta Parlamentului European. Roberta Metsola a menționat că România „nu doar așteaptă, ci și merită” o decizie favorabilă în privința aderării la spațiul Schengen.

Șefa PE și-a manifestat speranța ca președinția spaniolă a Consiliului UE să poată convinge Austria dar și alte state, dacă este cazul.

„Nu doar că aşteptaţi această decizie, ci o şi meritaţi încă din 2011. /…/

Parlamentul (European) şi-a făcut datoria şi, dacă va trebui să mai facem ceva pentru a identifica ce mai avem de făcut, o vom face. Majorităţile există, nu e nicio problemă în ceea ce ne priveşte.

Cred, aşadar, că vom reuşi să găsim o soluţie”, a declarat, în septembrie, președinta Parlamentului European (PE), Roberta Metsola, într-un interviu organizat de European Newsroom – proiect media susținut de mai multe agenții de presă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei | Revista22

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis...

Îndemn la vot impresionant: „Un mesaj pentru nepotul meu” | VIDEO

Îndemn la vot impresionant la vot realizat de Parlamentul...

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...