Agresiunea Rusiei în Ucraina: Eurodeputații laudă solidaritatea excepțională cu refugiații

Data:

Cu peste două milioane de refugiați ce au fugit din Ucraina, în principal către UE, statele membre vor trebui să dea dovadă în continuare de solidaritate, potrivit Parlamentului European.

În cadrul unei dezbateri în plen cu Brigitte Klinkert, ministrul delegat francez pentru incluziune economică, în numele Consiliului, și comisara YIva Johansson, eurodeputații au deplâns situația umanitară dramatică a refugiaților cauzată de atacul Rusiei asupra Ucrainei.

Aceștia au lăudat statele din prima linie pentru angajamentul lor extraordinar până în prezent, dar au avertizat că pe termen lung va fi necesară o solidaritate susținută în întreaga UE. Vorbitorii au condamnat în unanimitate agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Comisara Ylva Johansson a subliniat presiunea extraordinară asupra statelor membre care au frontiere comune cu Ucraina: Polonia, Ungaria, Slovacia și România, precum și Republica Moldova.

UE a făcut față provocării atunci când Consiliul a activat în unanimitate mecanismul de protecție temporară, oferind solidaritate în întreaga UE, sprijinind Agenția ONU pentru refugiați (UNHCR) și Crucea Roșie care lucrează pe teren și prin activarea a 500 de milioane EUR sub formă de ajutor umanitar.

Eurodeputații au salutat, de asemenea, răspunsul rapid al UE, asigurând protecția celor care fug din Ucraina, și au solicitat un ajutor financiar suficient pentru a menține sprijinul pe termen mediu și lung. Unii vorbitori au dorit să vadă progrese concrete în ceea ce privește reforma normelor UE în materie de migrație și azil, alții subliniind că toți refugiații, indiferent de etnia lor, au nevoie de aceeași protecție.

Puteți urmări din nou dezbaterea aici.
Mai multe informaţii
Rezoluția PE referitoare la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei (1.03.2022)

Cum sprijină UE UcrainaUNHCR: Situația refugiaților din Ucraina (actualizată automat)

Până pe 8 martie, mai mult de două milioane de refugiați, majoritatea femei și copii, au părăsit Ucraina
Parlamentul European
Parlamentul European
[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Care sunt planurile candidaților pentru viitorul mandat în Parlamentul European | VIDEO

Care sunt planurile candidaților pentru viitorul mandat în Parlamentul...

Alegerile și democrația: de ce nu votează românii?  

De ce nu votează românii? Prezența la vot a...

Imagini din trecut. Holocaustul în Bihor în benzi desenate

Holocaustul în Bihor. Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din...