Aktual24: Caracatița certificatelor. Unul dintre cei mai cunoscuți „revoluționari” rămâne fără certificat

Data:

Petrică Balint, fost membru al Comisiei din cadrul Secretariatului pentru Revoluționari și unul dintre cei care i-au acordat lui Marcel Ciolacu certificatul de „luptător cu merite deosebite”, va rămâne fără certificatul de revoluționar. Decizia a fost luată chiar de către actualii membri ai comisiei.

În baza dovezilor avute la dispoziție, comisia a decis luni, 21 august, că Petrică Balint nu merită certificatul de „luptător reținut” întrucât el a fost reținut de milițieni în decembrie 1989 pentru că a făcut scandal în public, nu din cauza atitudinii față de regimul dictatorial.

Comisia a votat în unanimitate să fie începute demersurile pentru anularea certificatului lui Balint.

Citește și: VIDEO Un tren Regio a rămas fără locomotivă, pentru a „salva” un IR internațional. Călătorii, printre care și 150 de copii care se duceau în tabără, au fost lăsați în tren o oră și jumătate

Balint s-a prezentat însă, începând din anii ’90, drept un mare revoluționar al Lugojului, primind numeroase funcții și beneficii. El a fost numit de Ion Iliescu în Colegiul Național al Institutului Revoluției Române.

Ulterior, în 2011, Balint a fost cercetat penal pentru că și-ar fi însușit, în calitatea de președinte al asociației de revoluționari „16-21 decembrie 1989” din Lugoj, sume cuprinse între 200 și 60.000 lei de la membrii asociației pentru a le preschimba certificatele de revoluționar și a obține retroactiv banii din indemnizațiile de revoluționar.

Balint l-a susținut și pe Marcel Ciolacu, actualul prim-ministru, să își obțină certificatul de „luptător cu merite deosebite”. Acest fapt l-a determinat pe Marian Moroșanu să depună plângere penală.

Continuare în Aktual24!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Guvernul României / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane

Direcția de Poliție Transporturi a organizat săptămâna aceasta o acţiune...

Marinar de pe nava scufundată în Marea Neagră, transportat la spital

Marinar de pe nava scufundată în Marea Neagră, lângă...