Aktual24: Lavrov anunță în America de Sud că Rusia se va implica și în alte conflicte de pe glob

Data:

„Este necesar sa ne unim fortele pentru a contracara tentativele de santaj si presiunile unilaterale ilegale din partea Occidentului”, a declarat marti ministrul rus de externe Serghei Lavrov, care se afla intr-un turneu in America Latina. Aflat la Caracas, Serghei Lavrov a abordat tema „unei lumi multipolare” in cadrul unei conferinte de presa cu omologul sau venezuelean Yvan Gil, scrie Le Monde.

Dupa Brazilia, Venezuela este a doua etapa a turneului lui Lavrov in America Latina. El va merge apoi in Cuba si Nicaragua. „Venezuela, Cuba si Nicaragua sunt tari care isi aleg propria cale,” a spus el. Aceste trei tari au guverne de inspiratie socialista si au relatii dificile cu Statele Unite.

Ministrul rus a abordat, de asemenea, razboiul din Ucraina, spunand: „Vom rezolva situatia din Ucraina si alte conflicte din lume prin intermediul principiilor Cartei Natiunilor Unite privind suveranitatea statelor.”

Citește și Scandalul dispozitivelor de la cadavre – medicul Tesloianu, ținut în arest de judecători

„Sarcina noastra este sa ne asiguram ca Carta ONU este aplicata in intregime si ca dreptul la autodeterminare nu este inlaturat atunci cand ii convine Occidentului”, a adaugat el.

Continuarea în Aktual24.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie. Franța a trimis acolo unități de elită | Aktual24

Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie. Parisul a...

Președintele Iranului, implicat într-un accident de elicopter. Căutările sunt dificile

Președintele Iranului, implicat într-un accident de elicopter, în nord-vestul...

Întâlnirea Vladimir Putin – Xi Jinping. Reacția partenerilor economici

Întâlnirea Vladimir Putin - Xi Jinping. Reacția partenerilor economici...

Atacul asupra aerodromului Belbek din Crimeea. Imagini din satelit | Aktual24

Atacul asupra aerodromului Belbek din Crimeea. Imagini din satelit...