Aktual24 | „Turiștii” râdeau pe mal în timp ce salvamarul era aruncat de valuri de pe skijet (VIDEO)

Data:

„Turiștii” râdeau pe mal în timp ce salvamarul era aruncat de valuri de pe skijet, în timp ce încerca să salveze un tânăr.

Imaginile au fost filmate marți la Neptun. Salvamarul a plecat pe marea furioasă să salveze viața unui tânăr, însă la un moment dat a fost aruncat de valurile mari de pe skijet.

Pe mal au izbucnit hohote de râs.

Dar reacțiile nefirești ale turiștilor au continuat și la Eforie Nord, unde un scandal de proporții a avut loc ieri după-amiază, pe plaja din stațiunea Eforie Nord.

Citește și Salvamarii cer creşterea amenzilor pentru turiştii care ignoră avertismentele: „Ne pun viaţa în pericol”

Turiștii s-au bătut cu parlamentarii

Aici, mai mulți turiști s-au încăierat cu salvamarii, fiind deranjați de faptul că nu li s-a permis să intre în apele extrem de agitate ale marii.

Totul ar fi început, se pare, după ce un turist a aruncat cu o piatră într-un salvamar care se afla pe skijet. Ulterior, în încăierare au intervenit și alti turiști de pe plajă, dar și colegi ai salvamarului. Autoritățile cercetează incidentul.

Meteorologii au emis marți, 15 august, o atenționare cod galben de vânt, valabilă în zona litoralului, iar scăldatul a fost interzis. Și miercuri marea este foarte agitata și abia joi vor fi condiții prielnice pe Litoral.

Reamintim că patru persoane și-au găsit sfârșitul luni, în stațiunea Mamaia, în timp ce încercau să salveze de la înec câțiva copii care aveau colaci de înot, dar care au fost surprinși de curenții puternici și duși în largul marii.

VIDEO poate fi vizionat site-ul Aktual24.

4 oameni au murit în încercarea de a salva o tânăr de 16 ani

Șapte oameni au fost luați de curenți și duși în larg la Mamaia, luni, după ce au format un lanț uman, cu mai mulți turiști, pentru a salva o tânără de 16 ani și pe prietenul ei. Dintre cei șapte luați de curent din lanțul uman, trei și-au pierdut viața.

Tănăra fusese luată de valurile mari, salvamarul și încă două persoane au intrat în apă să o salveze, iar cei aflați pe mal au încercat să îi ajute pe toți și au format un lanț uman. 

„Ne-am făcut un lanț de oameni și apoi nu am mai putut. Am legat unul acolo la stâlp, la al patrulea stâlp, după care ne-am retras ușor, ușor cu toții să nu ne înecăm și noi”, a declarat un martor.

Citește și: 3 persoane au murit înecate la Mamaia, încercând să salveze pe altcineva


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related