Protest spontan al angajaților AJPIS Vrancea

Data:

Protest spontan al angajaților AJPIS Vrancea. Angajații din structurile județene ale Agenției Naționale de Plăți și Inspecție Socială au oprit, astăzi, lucrul, timp de câteva zeci de minute. Ei sunt nemulțumiți de propunerile Guvernului privind tăierea posturilor și comasarea unor instituții din subordinea Ministerului Muncii. Un astfel de protest spontan a avut loc și la AJPIS Vrancea.

Angajații nemulțumiți au mai multe revendicări: menținerea locurilor de muncă pentru angajații din instituțiile subordonate Ministerului Muncii; ocuparea posturilor vacante prin concurs și evitarea reducerii acestora fără o analiză echitabilă a deficitului de personal acumulat în timp; negocieri transparente pe proiectul noii legii a salarizării; alocarea resurselor materiale necesare pentru eficientizarea activităților și oferirea unor servicii de calitate persoanelor care apelează la instituțiile din Ministerul Muncii ș.a. Salariații susțin că Agenția de Plăți este necesar să funcționeze în continuare ca entitate juridică independentă de alte instituții sau autorități din cadrul Ministerului Muncii. ”Motivele pentru care Agențiile pentru Plăți trebuie să funcționeze în continuare ca entitate juridică independentă de alte instituții sau autorități din cadrul Ministerului Muncii fără partea de inspecție socială sunt dintre cele mai diverse.

Citește și Libertate, filmul, al lui Tudor Giurgiu, din 6 octombrie în cinematografele din toată țara

Printre acestea se numără faptul că AJPIS a ajuns la performanța de a avea un grad de prevenție a erorii și fraudei sub 0,5% și costuri efective (buget propriu) sub 0.30% din total buget gestionat ceea ce a determinat Banca Mondială și Curtea de Conturi a României să o declare ca fiind cea mai eficientă și performantă Agenție de plăți din țară. Mai mult decât atât, instituția a implementat deja de peste 3 ani prevederile Legii 9/2023, în sensul în care în peste 50% din agenții se lucrează în proporție de 90% pe mail, fără dosar cu șină și fără documente pe suport hârtie, cu semnătură electronică, transmitere de documente online și arhivare electronică. De asemenea, sunt pionierii din administrația publică utilizând de mai bine de 3 ani ROBOȚI (UiPath România) pentru procesarea unor cereri transmise atât de UAT-uri, cât și de beneficiari prin intermediul unor platforme guvernamentale sau a unora dezvoltate la nivelul Agenției. La nivel național, Agenția de Plăți mai are în derulare proiecte europene, unul dintre acestea fiind crearea la nivelul ANPIS a unui call center național pentru sustenabilitatea căruia este nevoie de suplimentarea cu peste 70 de posturi contractuale, acest proiect fiind unul foarte util și eficient în relaționarea cu cei peste 15 milioane de beneficiari cărora li se adresează.”, au explicat salariații AJPIS Vrancea. (Vrancea24)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Vrancea 24
Vrancea 24https://www.vrancea24.ro/
Publicația a reușit să se impună în conștiința publică datorită promptitudinii și calității informațiilor, precum și a jurnaliștilor care activează în cadrul publicației (cu experiență de peste 20 de ani în acest domeniu). Publicația Vrancea24.ro este urmărită nu numai în Vrancea ci și în județele limitrofe, în București și în străinătate, mai ales în țările unde trăiesc mulți vrânceni plecați la muncă (ex: Italia, Marea Britanie, Spania, Germania, Franța etc).
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor | Aktual24

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor. „Cancel culture“, aceasta...