Aktual24 STENOGRAME Cum se ia șpaga la vârful instituțiilor: prin restaurante, cu sacoșa. Caz concret

Data:

Cum se ia șpaga la vârful instituțiilor: prin restaurante, cu sacoșa – cazul adjunctului de la Administrația Spitalelor București. Referatul DNA prin care se propune arestarea lui Cristian Pluta, director adjunct la Administratia Spitalor Bucuresti, contine redarea unor interceptari mai mult decat relevante in legatura cu modul in care au decurs discutiile pentru incasarea spagilor.

Iata fragmente din referat:

Potrivit primei declaratii a martorei (…..), aceasta a fost abordata, in prima faza, cu privire la subiectul primirii unor sume de bani in legatura cu activitatile de serviciu, de catre numitul Pluta Cristian, director general al institutiei in cauza (in prezent director-adjunct), la sfarsitul lunii februarie, cand au iesit la un restaurant, si atunci i-a spus ca numitul Stanila Silviu ii va ajuta la solutionarea (in mod favorabil) a contestatiei formulate in referire la un acord-cadru de reparatii curente pentru toate spitalele administrate de catre A.S.S.M.B.

Atunci acesta i-a zis ca urmeaza sa primeasca un procent de 10%, nu i-a specificat daca banii vor fi impartiti la doi sau la trei, iar banii vor fi primiti in numerar. Martora a specificat ca Pluta Cristian i-a transmis ca intentioneaza sa-si faca o casa.

Citește și Șefa Administrației Spitalelor București: Corupția este o crimă împotriva umanității

Martora (…..) a aratat ca Pluta Cristian i-a propus sa se intalneasca in oras, sa aleaga un restaurant unde sa mearga, iar in final au stabilit telefonic o intalnire pentru data de 02 aprilie 2023. Martora (…..) a declarat ca, in data de 02 aprilie 2023, s-a intalnit cu Pluta Cristian la restaurantul Lotus si, banuind ce urmeaza sa-i propuna Pluta Cristian, si-a luat o masura de precautie pentru a se proteja si pentru a fi crezuta ulterior, de autoritati si alte persoane.

Astfel, martora a luat cu ea un inregistrator audio pe care l-a pornit la plecarea de la domiciliu, astfel incat a putut sa inregistreze intreaga convorbire, din momentul in care a urcat in autoturismul lui Pluta Cristian, pe tot parcursul sederii in restaurant, pana cand s-au despartit.

La restaurant, cei doi au discutat despre problema spitalului Colentina, respectiv ca managerul acestui spital doreste sa paraseasca postul si problema consta in aceea de a gasi un nou manager, intrucat A.S.S.M.B. face propunerea de numire catre Primaria Generala.

Martora (…..) a declarat ca numitul Pluta Cristian i-a zis ca, daca nu se opune cineva (cu referire la viceprimarul Capitalei), pers(…..) despre care stie ca se numeste Silviu are o persoana care ar vrea sa vina manager si ar fi dispusa sa dea suma de 20.000 euro pentru acest lucru.

Martora a precizat ca, pe moment, numitul Pluta Cristian nu i-a zis numele pers(…..), insa, ulterior, la birou, numitul Pluta Cristian a reluat discutia despre Colentina si i-a cerut pers(…..) despre care i-a vorbit in data de 02.04.2023 un CV.

Alte pasaje din referatul procurorilor pot fi citite în Aktual24.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...